Ми ніколи не повинні забувати того, що зробили Герої Небесної сотні, - Колодій (фото)

Вечір спогадів про події на Майдані, роздумів над майбутнім та переосмислення сьогодення ­– саме таким словами можна охарактеризувати концерт-реквієм «Слава Небесній Сотні», який відбувся 29 березня у Львівській обласній філармонії, повідомили у прес-службі ЛОР.

Концерт-реквієм «Слава Небесній Сотні» відбувся за участі всесвітньовідомих скрипалів Олега Криси та Анатолія Баженова, оркестру «INSO-Львів» та вокальної формації «Піккардійська терція». Цей захід зібрав багатьох львів’ян. Вшанувати пам'ять Героїв, які на Майдані у Києві ще сорок днів тому змагалися за зміни в Україні, прийшли голова Львівської обласної ради Петро Колодій та голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех.

За словами очільника обласної ради, в ці дні, коли минає 40 днів від трагічних подій на Майдані, Львівщина перебуває в скорботі. «Ми відчуваємо великий біль за кожною людиною, яка полягла за нас, за наших дітей, за майбутнє України. В словах Гімну України йдеться – «…душу й тіло ми по положим за нашу свободу…», і саме ці слова для наших Героїв стали вирішальними. Ми ніколи не повинні забувати того, що зробили Герої «Небесної Сотні». Їхні самовідданість та велика любов до України нині є прикладом для кожного з нас», – сказав Петро Колодій.

Варто також відзначити, що в рамках концерту-реквієму відбулася презентація книги-реквієму «Небесна сотня». Її автор та впорядник Роман Савчак зауажив, що ця книга руйнує міф, що, мовляв, на Майдані були хіба що жителі Західної України.

«Окрім зображення загиблих Героїв, у книзі є біографічні довідки про них, згідно з якими ми бачимо, що гинули за Україну жителі і Заходу, і Сходу. Це були люди різного віку – від 17 до 83 років, різного соціального статусу та різних професій – музиканти, художники, підприємці…», – сказав Роман Савчак.

небесна-сотня2 небесна-сотня3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: