На Львівщині проголосять Рік Папи Івана-Павла ІІ та братів Шептицьких

Таку ініціативу вирішили винести на розгляд сесії депутати постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради, повідомляє прес-служба ЛОР.

Рішення про проголошення 2014 року Роком братів Шептицьких – Митрополита Андрея та Блаженнішого отця Климентія комісія прийняла, розглянувши звернення Митрополита Української Греко-Католицької Церкви Ігора (Возьняка) та Самбірської районної ради.

Так, у своєму зверненні Митрополит УГКЦ Ігор (Возьняк) пропонував проголосити на Львівщині Рік Андрея Шептицького в період з 29.07.2014 до 01.11.2015 р. А Самбірська районна рада просила проголосити 2014 рік – Роком братів Шептицьких, оскільки цьогоріч минає 70 років відходу у вічність Митрополита Андрея Шептицького та 145 років від дня народження Блаженнішого отця Климентія Шептицького.

Водночас комісія підтримала пропозицію свого колеги депутата обласної ради Івана Грицьківа щодо проголошення 2014 року на Львівщині Роком Папи Івана-Павла ІІ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: