Підприємці не повинні перешкоджати діяльності спортивної школи, - Шнайдер

У частині приміщень на вул. Руській, 20 розташований спортивний зал ДЮСШ «Галеон», який є на балансі Комунальної 1-ї міської поліклініки. У цьому спортивному залі проводяться заняття з  фехтування. Вихованкою ДЮСШ «Галеон» є відома львівська спортсменка, чемпіонка Олімпійських ігор у Лондоні Яна Шемякіна. Загалом у залі з фехтування на вул. Руська, 20 займається близько 50 вихованців.

«Проблема полягає у відсутності приміщень для перевдягання дітей. У цьому залі діти займаються фехтуванням і гімнастикою, виховуються талановиті львівські спортсмени. Однак, вони змушені перевдягатись в коридорах і технічних приміщеннях. У 2006 році дирекція поліклініки уклала договір про оренду частини приміщень для ведення підприємницької  діяльності. У 2012 році місто почало процедуру повернення приміщення.

Однак після судових розглядів та завершення договору оренди 15 березня, аптека не повернула приміщення навіть після офіційних повідомлень», - зазначив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

«Тренування з Яною ми розпочали 1997 року в цьому приміщенні. На той час у залі взагалі не було роздягалень та ремонту. Замість роздягалень, які належать до нашого приміщення, нам запропонували інше місце, однак ми його так і не отримали. Своїми силами та за свої кошти ми обладнали одну невелику роздягальню для дівчат з колишньої майстерні,  та одне приміщення - під душові для хлопців. У роздягальні всі дівчата не можуть одночасно перевдягнутись після занять. Вони змушені чекати, поки хлопці звільнять їм душ.

Батьки приводять дітей і перед ними постає питання, чи віддавати їх у нашу школу. Багато з них цікавляться, чому немає роздягалень. Батьки знають про те, що школа має хороші традиції, однак вони хочуть і належних умов для своїх дітей», -  наголосив Андрій Орліковський, заслужений тренер України, тренер Яни Шемякіної.

«Я фактично виросла в цьому залі. Протягом всього періоду тренувань  тут були постійні проблеми з роздягальнями.

Діти, яких і так важко залучати до спорту, вперше прийшовши та побачивши умови, не бажають тут тренуватись. Потрібно зробити все, щоб діти хотіли займатись в нашому залі», - зауважила Яна Шемякіна, фехтувальниця, Олімпійська чемпіонка 2012 року.

Довідка

Дане приміщення до 2009 року перебувало в оренді ТзОВ «Горицвіт», але після 2009 року договір оренди з управлінням комунальної власності не продовжено, проте аптека відмовилася вивільняти вказане приміщення.

Для вирішення питання юридичне управління міської ради звернулося до Господарського суду львівської області. За рішенням суду від 15.01.2013 ТзОВ «Горицвіт» було зобов’язано вивільнити дане приміщення із незаконного користування.

ТзОВ «Горицвіт» подало апеляційну скаргу в Львівський господарський апеляційний суд. Від 06.03.2013 року постановою Львівського господарського апеляційного суду було задоволено апеляційну скаргу ТзОВ «Горицвіт».

Від 22.03.2013 року Львівська міська рада подала касаційну скаргу до Вищого господарського суду України. Рішенням цього суду від 3.07.2013 року було залишено в силі рішення Львівського господарського апеляційного суду.

Рішення Вищого суду постановлено, що ТзОВ «Горицвіт» орендує дане приміщення до 15.03.2014 р. Після 15 березня, відповідно до законодавчої процедури, керівництво Комунальної 1-ї міської поліклініки офіційно звернулося до керівництва ТзОВ «Горицвіт» для інформування про завершення договірних відносин та самовиселення аптеки з частини приміщення за адресою вул. Руська, 20.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: