Оркестр «Віртуози Львова» запрошує на «Серенади весни»

У рамках всеукраїнського турне у квітні іспанський піаніст Клаудіо Мартінес Менер та Академічний камерний оркестр «Вітруози Львова» запланували концерт «Вершини творчості Моцарта» 1 квітня у Львівській філармонії.  До концертної програми увійшли два концерти Моцарта  Фа мажор (№ 11) і До мажор (№ 13). Ці концерти  написані таким чином, щоб дати можливість виконавцю продемонструвати свою майстерність, а слухачу – з легкістю й насолодою сприймати музику. Подібні концертні програми  піаніста  Клаудіо Мартінеса Менера мали також відбутися в інших містах України – Києві, Дніпропетровську. Та через складну політичну ситуацію піаніст їх скасував.

Оркестр «Віртуози Львова» під батутою народного артиста України Сергія Бурка запропонував слухачам 1 квітня веcняний настрій у романтичній програмі «Серенади весни».

Програма передає весняний настрій, який характерний для пори, коли весна вже вступає у свої повні права. Весняна природа позитивно впливає на нас, а відтак створює свій вплив на формування музичної програми.

Окрім того, зважаючи на те, що перше квітня асоціюється як день жарту, слухачів чекають музичні несподіванки. Звучатимуть серенади, написані австрійськими композиторами Вольфгангом Амадеєм Моцартом, Йозефом Гайдном, англійським композитором Едвардом Елгарем, українським композитором Валентином Сильвестровим та іншими копмозиторами, чия музика передає весняний настрій й весняне музикування.

Сергій Бурко  сказав: «Люди повинні мати позитивну сатисфакцію того стану і тих речей, які зараз трапилися в Україні. А чудова музика композиторів-романтиків у розрізі серенад допоможе налашташуватися на позитивні справи».

серенади

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: