Школярам бродівських шкіл загрожує зрив навчального процесу

Рабинович вирішив піти в опозицію до опозиції
Депутат Верховної Ради Вадим Рабинович призупиняє свою співпрацю з Опозиційним блоком.

Депутат Львівської обласної ради фракції Народного Руху України Олександр Ганущин звернувся з депутатським запитом до голови ЛОДА, Прокурора області та начальника головного управління Державної казначейської служби щодо забезпечення оплати за продукти харчування у їдальні шкіл Бродівського району. Про це кореспондента Дивись.Інфо повідомили в прес-службі Львівської крайової організації Народного Руху України.

Як зазначає у своєму зверненні депутат, замовником послуг з доставки продуктів харчування у школи Бродівського району – відділом освіти Бродівської районної державної адміністрації було згідно процедур передбачених Законом України «Про здійснення державних закупівель»,  підписано договір з приватним підприємцем Кривецькою Галиною Іванівною.

«Цей підприємець уже вдруге звертається щодо фактичної та систематичної несплати повної суми замовником за надані послуги. На даний час термін непогашеної заборгованості складає більше шести тижнів. Підприємець надає послуги усім 50 школам району (з них 3 – НВК) за винятком чотирьох міських шкіл. Оборотних коштів, через невиконання зобов’язання з оплати за надані послуги, підприємцеві недостатньо для продовження доставки товарів, а отже потреби шкільних їдалень не можуть бути забезпечені в нормальному обсязі», -наголошує Ганущин.

Як стверджують у Бродівському районному відділі освіти РДА, невиплата захищених статей видатків районного бюджету затримується управлінням Державної казначейської служби України у Бродівському районні.

На даний час процес доставки продуктів харчування фактично повністю припинений, що загрожує нормальному розвитку школярів та дітей з НВК, зриву навчального процесу та порушує ряд чинних конституційних та законодавчих норм у галузі освіти і охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: