Залізничники долучаться до збору коштів на спорудження пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому

Залізничники Львівської магістралі прийняли рішення долучитися до збору коштів для реалізації проекту переобладнання площі Святого Юра, де має постати монумент митрополиту галицькому Андрею Шептицькому. Для того, аби усі охочі змогли долучитися до збору коштів, у холі управління Львівської залізниці на вул. Гоголя, 1 встановили скриньку для благодійників.

За словами начальника Львівської магістралі Богдана Піха, багато залізничників щодня проходять площею святого Юра, йдучи на роботу, і працівники магістралі хотіли б, щоб площа набула оновленого вигляду, стала сучасною, комфортною та красивою. Саме тому і прийняли рішення долучитись до спорудження пам’ятника та впорядкування площі, яка в майбутньому має стати відпустовим місцем.

Нещодавно в управлінні залізниці представники ініціативної групи презентували своє бачення оновленої площі та пам’ятника, який має там постати. Залізничники підтримали проект та пообіцяли по можливості долучитися до його реалізації.

Спорудження монументу хочуть приурочити до 150-річчя від дня народження та 70-річчя від дати смерті митрополита, які відзначатимуть у 2015 році. Окрім того, УГКЦ найближчим часом очікує на завершення процесу канонізації Андрея Шептицького.

Зібрані кошти залізничники передадуть в організаційний комітет, який відповідальний за реалізацію цього масштабного проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: