Львівський облавтодор заплатить 35 тисяч гривень за ДТП, що сталось через яму на дорозі біля Жовкви

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з ДП «Львівський облавтодор» 35,7 тис. грн. на користь Служби автомобільних доріг у Львівській області. Саме цю суму Служба автомобільних доріг заплатила потерпілому в ДТП, яке сталось через незадовільний стан дороги, а тепер подала в суд на безпосереднього виконавця робіт.

Суд встановив, що ще 16 листопада 2011 року на автодорозі Ковель-Червоноград-Жовква поблизу міста Жовква сталася ДТП – водій маршрутного таксі лівим колесом автомобіля заїхав у яму, внаслідок чого колесо відірвалося і пошкодило автомобіль.

Згідно з законодавством, метою діяльності Служби автомобільних доріг  у Львівській області є «утримання  в належному технічному стані  мережі автомобільних доріг загального користування та створення умов для безпечного руху  транспорту на них».  Відтак, 30 жовтня 2013 року Служба автомобільних доріг у Львівській області на виконання рішення суду виплатила потерпілим відшкодування. Проте, відповідно до угоди між Службою та ДП «Львівський облавтодор», останнє є генеральним підрядником, який безпосередньо виконує ремонтні роботи. Суд вирішив, що кінцевим відповідальним за пошкодження автомобіля є саме це підприємство і вирішив, що воно повинно відшкодувати збитки.

Випадки відшкодування збитків зі сторони «Львівського облавтодору» за пошкоджені через стан доріг автомобілі, є поодинокими. Натомість, лише з початку цього року підприємство отримало підрядів від Служби автомобільних доріг на понад пів мільярда гривень.

Наші гроші-Львів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: