На Львівщині замінником «Беркуту» став спеціальний підрозділ міліції

На виконання доручення міністра Внутрішніх справ України, після трагічних подій у Києві, на даний час проводиться слідство щодо причетності окремих працівників міліції до цих подій. В тому числі і з числа працівників спецпідрозділу «Беркут» та Внутрішніх військ. Про це сьогодні, 2 квітня, в коментарі Гал-інфо розповів в.о. начальника УГБ ГУМВС України у Львівській області, полковник Андрій Гребенюк.

Він зазначив, що спецпідрозділ «Беркут» ліквідували та за вказівкою міністра провели переатестацію бійців спецпідрозділу.

Полковник пояснив, що це зробили для того, щоб вирішити питання щодо тих людей, які можуть в подальшому виконувати обов’язки, які не заплямовані і не є причиненими до скоєних злочинів у Києві. Відтак, бійці, які пройшли переатестацію продовжать службу в органах внутрішніх справ.

Андрій Гребенюк пояснив, що замість спеціального підрозділу «Беркут» створений Спеціальний підрозділ міліції.

Він зазначив, що з 296 співробітників львівського Беркуту атестацію проходили практично всі за виключенням тих людей, які були на лікарняному (18 чоловік), у відпустці (9 чоловік), або тих по яких проводиться службова перевірка та слідство (10 чоловік), тощо.

«Поки не проведуть перевірки вони переатестацію проходити не можуть. Щодо інших, то була створена комісія. В комісію входили представники від управління міліції громадської безпеки, від психологічної служби, від служби внутрішньої безпеки, працівник кадрового забезпечення та юридичного відділу. Комісія працювала у повному складі, який передбачений нормативною базою МВС України. Комісія не проводилася однобоко, а проводилася колегіально.

В першу чергу ми звертали увагу на те, скільки людина служить, чи не є порушником службової дисципліни, чи не було скарг, або заяв під час попередньої діяльності в спецпідрозділі. Все відбувалося  в присутності їхніх ротних командирів, які давали характеристики», - розповів Андрій Гребенюк.

За словами полковника Гребенюка, не пройшли атестацію 43 особи.

Він також зазначив, що багато бійців «Беркуту» писали рапорти на звільнення, є й такі, які перевелися на іншу службу. Четверо осіб звільнилося.

Решта 170 бійців призначено на роботу у Спеціальному підрозділі міліції, який зараз очолює в.о. командира, 34-річний підполковник Василь Дідух.

Як повідомив т.в.о. заступника начальника ГУ МВС України у Львівській області Олексій Душейко, командира львівського БМОП "Беркут" Ростислава Пацеляка звільнили з посади у запас по скороченню штату. Наказ про звільнення від 20 березня 2014 року.

Новостворений Спеціальний підрозділ міліції буде патрулювати вулиці і проводити затримання особливо небезпечних злочинців. Наразі функціональні обов’язки Спеціального підрозділу  переглядаються. Також розробляють його статут.

«Створений він для того, щоб зберегти спеціалістів, щоб вони не перейшли на інший бік барикад, як це було при розвалі СРСР, коли фахівці спецпідрозділів були вигнані з органів і перейшли у банди. Так сталося в Криму, коли співробітники «Беркуту» перейшли на сторону тих злочинців-окупантів, які захопили владу», - зазначив полковник Андрій Гребенюк.

Галінфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: