На весь Львів хочуть висадити тільки 500 саджанців

Упродовж останнього року у Львові триває загальноміська кампанія з благоустрою «З нами місто розквітає». Львівська міська рада звертається до всіх свідомих, активних мешканців, громадських організацій та об’єднань долучитись до неї і 12 квітня прийти на передвеликодню толоку, щоб допомогти рідному місту очиститись та оновитись, повідомили у прес-службі ЛМР.

Погода покращується, тож тепер можна знову залучати волонтерів і відповідні громадські й релігійні організації до створення затишку в місті. Зокрема, як повідомила в управлінні екології та благоустрою ЛМР, тиждень назад було успішно проведено толоку в Левандівському парку – вдалося прибрати опале листя й гілки на площі, що складає 6 га, а також вивезти близько 200 мішків зі сміттям. До толоки долучилась релігійна громада Свідків Єгови у кількості 200 людей.

Серед міських парків є й подібні території, які потребують більшої уваги, зокрема лісопарки «Білогорща», «Погулянка», парк ім. Папи Римського Івана-Павла ІІ (лісопарк «Зубра»), парки «Скнилівський», РЛП «Знесіння», «Снопківський» та інші, особливо ті, що межують із приватною забудовою. На цих територіях часто спостерігається не зовсім коректне ставлення мешканців до використання зелених зон, а саме – утворення несанкціонованих сміттєзвалищ.

«У другу неділю квітня, в рамках програми «З нами місто розквітає», у місті пройде загальноміська толока. Отже, ми стараємось координувати людей – наразі є 3000 людей, яких ми розподіляємо за нашими зеленими зонами. Думаю, ближче до толоки кількість буде ще більша. За позитивний результат відповідатимемо вже колективно. По можливості намагатимемось забезпечити людей рукавицями й мішками для сміття. Саме ж сміття наші комунальники після прибирання зберуть і вивезуть на львівський полігон», – додає А. Галушка.

Окрім прибирання, планують продовжувати озеленювати місто.

«Серед специфічних насаджень – метасеквойя, яку надасть ботанічний сад ЛНУ ім. І. Франка, а також – дерево гінкго, щоб місто могло похвалитися екзотичними рослинами, і щоб мешканці могли спостерігати таку красу в себе у місті, а не їхали задля цього в інше. Загалом, у день загальноміської толоки плануємо висадити близько 500 зелених насаджень, серед яких червонолистий дуб, клени, дуби та інші дерева», – додає Андрій Галушка.

Допомогти впорядкувати місто вже зголосились курсанти та викладачі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, релігійні громади Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів, Свідків Єгови, громадські організації «Самі», «Екологічний опір», ПрАТ «Фарлеп-Інвест», державних установ, таких як структурні підрозділи Львівської міської ради, Львівської облдержадміністрації, Головного управління Міндоходів у Львівській області, депутати обласної та міської ради.

Нагадаємо, торік задля збереження та збільшення кількості зелених насаджень у місті, а також поліпшення естетичного й санітарного стану прибудинкових територій, управління екології та благоустрою організувало та провело День довкілля й одноденну акцію «З нами місто розквітає», до участі в якій було залучено понад 5600 тис осіб. У підсумку вдалося прибрати міські парки, сквери та прибудинкові території міста, вивезено 1409 кубометрів сміття. Висаджено понад 650 дерев та 1,8 тис. кущів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: