Переселенцям із Криму допомагають міжнародні організації

Міжнародна спільнота активно долучається до вирішення побутових потреб осіб та сімей  з дітьми, які тимчасово переїхали у наш регіон з АР Крим, Севастополя та південно-східних областей України, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

Зокрема, гігієнічні набори для переселенців з Криму надіслав дитячий фонд ООН Юнісеф. На Львівщину було скеровано 200 таких наборів. Усі вже розприділено між кримчанами.

Один гігієнічний набір розрахований на місячну потребу однієї сім’ї і включає мило, зубну пасту, зубні щітки, рушник, шампунь тощо.

Також 1 квітня надійшла велика гуманітарна допомога від Польщі, яку було скеровано у відпочинковий комплекс «Перлина Львова» (смт Брюховичі), де на сьогодні тимчасово проживають 60 переселенців з Криму.

Як зазначають у департаменті соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації, найбільше кримчан на тимчасове проживання поселено в оздоровчо-лікувальний комплекс «Ровесник» (м. Червоноград), Реабілітаційний центр  у смт Великий Любін та в гуртожиток від Боринського професійного ліцею народних промислів і ремесел (Турківський район).

«Переселенцям з Криму за спрощеною процедурою буде виплачено усі соціальні виплати та пенсії за квітень. Громада Львівщини небайдужа до потреб кримчан. Люди добровільно приносять продукти та речі для переселенців. Також долучаються й бізнесмени регіону», – повідомив директор департаменту соціального захисту населення Василь Мартиняк.

За словами В. Мартиняка, кількість переселенців щодня зростає. Збільшується також й кількість гуманітарної допомоги. Аби оперативніше скеровувати допомогу для кримчан, координувати надходження з різних джерел призначено відповідального представника від переселенців. Адже на місці краще можна визначити і потребу, і доцільність надання такої допомоги.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: