Підгорецький замок претендує на звання найкращої пам’ятки України

Підгорецький замок очолює популярний інтернет-рейтинг «Найкращі пам’ятки України – обрані народом» в Львівській області.  Як повідомляє портал Vsemisto, станом на сьогодні Підгорецький замок набрав найбільшу кількість голосів і зайняв перше місце у загальноукраїнському рейтингу визначних місць в нашій області та претендує на звання найкращої пам’ятки України.

Підгорецький замок, пам'ятка архітектури епохи Ренесансу. Розташований у селі Підгірці Бродівського району Львівської області.

Замок було збудовано протягом 1635—1640 років під керівництвом архітектора Андреа дель Аква за вказівкою коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського. Підгорецький замок є одним із найкращих в Європі зразків поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями.

На сьогоднішній день дуже багато пам'яток перебувають в жалюгідному стані, украй необхідно підтримувати їх стан в належному вигляді для збереження цих пам`яток на землі. Тому що кожен пам'ятник архітектури та природи несе в собі частинку багатої історії нашої держави. І важливо, щоб ми не лише милувалися надбаннями культури та архітектури, але й з гордістю могли показувати їх гостям України.  Могутню державу робить його багата історія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: