У Львові презентуватимуть "Зірки і макові зернята"

У п’ятницю, 4 квітня, у львівській книгарні «Є» (просп. Свободи, 7) о 18.00 відбудеться презентація книги «Зірки і макові зернята» творчої майстерні «Аґрафка», яку видало «Видавництво Старого Лева», повідомляє прес-служба видавництва.

Про унікальну для України нагороду, світові тенденції у книговиданні, враження від Болонського ярмарку дитячої книжки, який тривав з 24 до 27 березня, про зірки та про макові зернята розповідатимуть Романа Романишин, Андрій Лесів (Творча майстерня «Аґрафка») та головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка.

Книга «Зірки і макові зернята», яку написали та проілюстрували Романа Романишин та Андрій Лесів та яку видало «Видавництво Старого Лева», стала справжньою світовою зіркою. На всесвітньо відомому ярмарку дитячої книжки BOLOGNA CHILDREN'S BOOK FAIR, ця книга здобула відзнаку у номінації Opera Prima: mention конкурсу Bologna Ragazzi Award 2014. Ця премія присуджується за видатні досягнення, дослідження та реалізацію інноваційної видавничої продукції. Це вперше за 51 рік існування Болонського ярмарку українська дитяча книжка здобула нагороду.

«Зірки і макові зернята» «Видавництво Старого Лева» вже видало не лише українською, а й англійською мовою (у перекладі Оксани Лущевської та Майкла Найдена). Незабаром книга заговорить ще й французькою. У вересні вона вийде у видавництві Éditions Rue du monde. Тривають переговори з видавцями з Кореї, Латвії, Аргентини та Мексики.

«Зірки і макові зернята» — історія про один день із життя дівчинки Дори, доньки відомих математиків, - розповідають Романа Романишин та Андрій Лесів. - Вона має розвинену уяву, багатий образами внутрішній світ. Із дитинства її оточували математичні формули та числа, і крізь таку цікаву гуманітарно-математичну призму Дора сприймає своє щоденне оточення. Вона любить усе рахувати — листочки в парку, макові зернята, ґудзики на пальтах людей, літери в татовій газеті, всіх звірів на світі, навіть ламантинів, тапірів та качконосів.... Важким випробуванням стає для неї намагання полічити зірки на небі, й тут їй допомагає мама порадою, що будь-яке складне завдання в житті слід починати з простого, йдучи до мети маленькими кроками. Дора — це своєрідний збірний образ нас обох з дитинства, з цікавістю до маленьких дрібничок, до зірок, до систематизування й фантазування водночас. Працювали ми над цією книжкою практично весь минулий рік».

«Романа Романишин і Андрій Лесів – мають не лише талант і високу майстерність, обоє митців дуже тонко відчувають, як би це сказати краще… настрій світу, - каже письменниця, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. - Можливо, саме тому їхня книга «Зірки і макові зернята» підкорила високо достойне журі конкурсу на найкращу книгу Болонської книжкової виставки. Я впевнена, оця універсальна естетична та змістова відчитуваність їхньої книги про дівчинку Дору, котра хотіла порахувати все на світі, є близькою людям різних держав і культур та відкриває цій чудовій красивій книжці справді широкий світ».

книжка2 книжка3 книжка4 книжка5 книжка6

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: