У Львові пройде "Японська весна"

З 4 до 6 квітня у Львові проходитиме фестиваль «Японська весна». Організатором фестивалю є Українсько-Японський Центр НТУУ КПІ за підтримки Посольства Японії в Україні та Львівської міської ради. Головний партнер – ГО «Форум видавців».

У рамках фестивалю заплановано безліч різноманітних майстер-класів, лекцій та культурних атракцій. 7 квітня представники Українсько-Японського Центру проведуть ряд майстер-класів та культурних подій, присвячених традиціям та культурі Японії. Зокрема, для учнів проведуть майстер-класи з японської каліграфії, орігамі та фурошікі, а також відбудеться демонстрація кімоно та показ фільму «Японія. Звичаї та обряди».

«У стратегії розвитку міста пізнання інших культур і розповідь про свою культуру є одним з пріоритетних. Тому коли ми разом з нашими колегами планували ще півроку тому організацію днів культури Японії у Львові, ми просили акцентувати на освітянських заходах. Вперше японські колеги сказали, що хочуть співпрацювати з нашими школами. Ми хочемо, щоб дні культури Японії у Львові запам’яталися нашим дітям, які вивчають японську мову. Сподіваюсь, після цього у нас з’являться десятки людей, які захочуть вивчати японську. Для мене дуже важливо, щоб цей культурний компонент Японії залишився у серцях наших дітей. Особливо всіх запрошую відвідати майстер-класи з японської мови і культури у львівській гімназії ім. Василя Симоненка, єдиній школі у Львові, яка факультативно вивчає японську мову», - зазначив директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк.

«Гімназія давно співпрацює з японським посольством та представниками Японії, вже 2 роки в нас проводяться факультативи з вивчення японської мови, до яких активно долучаються наші учні», - зазначили у гімназії ім. Василя Симоненка.

японська-весна1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: