З підвищенням цін на проїзд міський транспорт у Львові глобально не зміниться

Для підвищення оплати за проїзд від перевізників міськрада вимагатиме покращання якості послуг. Мова йде про дотримання графіку руху автобусів, чистоту в транспорті, етичну поведінку водіїв. Про це заявив 1 квітня на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

Проте ці питання піднімають щоразу, коли піднімають тариф на проїзд, але від того нічого не міняється. Автобуси далі їздять не помиті, водії курять в салоні, оббивка на кріслах обдерта та “засмальцована”.

Перевізники ж бідкаються, що не мають грошей і працюють на виживання.
Аби дізнатися правда, що доходи перевізників такі маленькі чи ні, потрібно вивести чорну готівку.

Адже облік грошей в транспортній системі та так звана «каса», яку щоденно повинен здати водій керівництву після завершення рейсу, залишається в тіні.
І хоч усі говорять про те, що такий підхід до перевезень потрібно міняти, проте міська влада нічого для цього не робить.

«Проблема з тіньовими коштами існує через проблеми з законодавством. Є багато методів боротьби з тіньовими грошима. Є електронні квитки та інші варіанти. Над цим треба працювати, але на це потрібен час, не півроку і навіть не рік”. - зазначив Галицькі правді Володимир Іськович, заступник директора ТзОВ «Успіх БМ».

Проте громадський транспорт у вигляді так званих маршруток у Львові почав їздити ще з 2000 року, кількість маршруток як і перевізників збільшувалась.

Єдине на що спромоглася міська влада, це замінити маленькі так звані “пижо” на більші автобуси.

Інших покращень годі чекати, зокрема і введення електронних квитків, чи інших, які б накінець показали скільки заробляють перевізники і на що йдуть кошти.
В міськраді ніби теж не дуже вірять у “бідність перевізників”.

“Вони хочуть мати все. 2 роки вони казали,що їздять собі на збиток, що ціна 2 грн збиткова, але 2 роки вони їздять, маючи збиткову ціну. Якщо тарифи збиткові,значить добрий дядя з кишені їх фінансує, бо інакше не буває», - говорить депутат Юрій Кужелюк.

Тим часом на електронну адресу [email protected]  Галицькій правді надійшов лист, в якому читач пише: “ моя знайома працювала головним бухгалтером в "Ференс і К" в  О. Козака і  розповідала, що до оподаткування доходить третина доходу, а решта збирається в чорну касу і  йде в кишеню власника та на хабарики”.

Висновок простий. Кому ж вигідна не прозора “чорна каса” перевізників, окрім самих перевізників?   Вона вигідна ще й тим, хто отримує хабарі.  То чому міська влада не бореться з хабарництвом, чи бува не має свого інтересу?

Галицька правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: