З військовими провели заняття з екстреної медичної допомоги (фото)

На базі Львівського обласного військового комісаріату оперативного командування «Північ» відбулися заняття із військовозобов’язаними щодо надання невідкладної медичної допомоги та рятування життя людини у екстрених випадках.

Для військовослужбовців запасу, призваних у ході часткової мобілізації, інтерактивне заняття організували  представники обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і однієї з районних організацій Товариства Червоного Хреста України у місті Львові.

Для того, щоби максимально використати відведений для занять час, організатори довели до учасників не лише теорію, але й активно залучали військовослужбовців до практичного відпрацювання маніпуляцій невідкладної лікарської допомоги. Зокрема, на ляльках-фантомах відпрацьовували непрямий масах серця та здійснення штучного дихання. Вчилися накладати іммобілізуючи пов’язки на різні ушкоджені ділянки тіла. Крім того, представники обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розповідали, як саме необхідно поводитись із постраждалим у тій чи іншій ситуації.

– Для врятування життя постраждалого, для того, щоби людина змогла дочекатися кваліфікованої медичної допомоги, необхідні реанімаційні заходи потрібно розпочинати негайно. Фактично, перші хвилини є найвідповідальнішими. Вони дають додатковий шанс на врятування пораненого. Тому військовим обов’язково потрібно володіти певним набором знань і умінь, щоби урятувати товариша на полі бою, або у іншій кризовій ситуації. Адже в процесі військових дій виникає широкий спектр травм і поранень: це і отруєння агресивними речовинами, і різноманітні переломи, опіки, ураження струмом, кульові та уламкові поранення різного ступеню важкості тощо. Грамотно і вчасно надана перша допомога збільшує шанси особи на повернення у стрій , – говорить завідувач Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Григоренко.

Відзначимо, що військовослужбовці дуже відповідально поставились до проведення занять, активно опановували прийоми і специфічні навички парамедиків.

– Практику масового проведення подібних занять необхідно відроджувати. Адже навички надання невідкладної медичної допомоги були колись обов’язковими у галузі знань із цивільної оброни. Цьому молодь починали навчати ще у школі, згодом, продовжували у вищих навчальних закладах та на підприємствах. У останні десятиліття подібні заходи перестали бути обов’язковими і випали зі сфери інтересів громадськості. Зараз, реальність нам диктує необхідність повернення до вишколу у питаннях безпеки населення, військової та медичної підготовки громадян, – відзначив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом підполковник Борис Андрєєв.

Офіцер також наголосив, що військові комісаріати області працюють у визначеному режимі. Особовий склад військових установ займається виконанням заходів часткової мобілізації військовозобов’язаних та добровольців.

Підполковник Володимир Скоростецький, Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

медицина-катастроф2 медицина-катастроф3 медицина-катастроф4 медицина-катастроф5 медицина-катастроф6

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: