На Львівщині оголошено проведення Всеукраїнського місячника

З 1 до 30 квітня у всіх населених пунктах Львівської області відбудеться Всеукраїнський місячник “Спорт для всіх – спільна турбота”. Безпосереднє керівництво з організації та проведення Місячника здійснює управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”.

Головною метою цього заходу є покращення умов для регулярних занять оздоровчою фізичною культурою різних соціальних і вікових груп населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку.

Основні завдання Місячника:

1.    Упорядкування та облаштування спортивних майданчиків напередодні весняно-літнього сезону за участю широкої громадськості.
2.    Проведення інформаційно-пропагандистської кампанії з метою привернення уваги державних та недержавних організацій до питань створення належних умов для щоденних занять населення фізичною культурою.
3.    Стимулювання співпраці органів місцевого самоврядування, суб’єктів підприємництва та громадських організацій, мешканців жилих мікрорайонів, особливо молоді, щодо будівництва, ремонту, облаштування та утримання місць для самостійних і групових занять різними видами рухової активності людей на дозвіллі.
4.    Запровадження сучасних стандартів активного дозвілля та створення здорової конкуренції серед місцевих громад щодо забезпечення належних умов для занять масовою фізичною культурою.

Підготовка та проведення Місячника передбачає:

1.    Проведення організаційно-просвітницької роботи щодо ремонту та облаштування спортивних майданчиків в період проведення Місячника у своєму регіоні;
2.    Складання адресної програми спортивних майданчиків площею не менше 100м2, які потребують ремонту та упорядкування на основі визначення стану спортивних майданчиків, що використовуються для проведення заходів з фізичної культури і масового спорту за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення, адреси та належність, обсяг необхідних робіт та їх ресурсного забезпечення;
3.    Створення графіка проведення робіт щодо ремонту та облаштування на кожному спортивному майданчику у межах Місячника та доведення цієї інформації до населення;
4.    Організацію проведення пропагандистської підтримки Місячника у всеукраїнських та місцевих засобах масової інформації, друк поліграфічної та сувенірної продукції з гаслами заходу;
5.    Формування груп волонтерів, з числа учнівсько-студентської молоді та соціально активних громадян, для проведення організаційно-підготовчої роботи безпосередньо на місцях проведення ремонту та облаштування спортивних майданчиків;
6.    Проведення необхідних робіт безпосередньо на кожному визначеному спортивному майданчику;
7.    Облаштування майданчиків сучасними інформаційними стендами;
8.    Збір інформації, складання та подання до організаційних комітетів та Робочої групи звіту про проведення Місячника у Львівській області.

Визначення кращих учасників Місячника буде здійснюватися на підставі експертних висновків членів Організаційного комітету про проведення Місячника з урахуванням таких показників:

1.    Рівень залучення населення до практичної участі в Місячнику.
2.    Обсяги бюджетного та позабюджетного фінансування на проведення Місячника.
3.    Кількість відремонтованих спортивних майданчиків або підготовлених до експлуатації у відсотках до загальної кількості, що потребували ремонту за формулою – всього; майданчиків за місцем проживання, без урахування об’єктів учбових закладів; майданчиків, які знаходяться в місцях масового відпочинку населення; майданчиків на балансі учбових закладів.
4.    Кількість майданчиків, облаштованих інформаційними стендами.

Переможці Місячника серед міст обласного значення та населених пунктів районів області будуть відзначені кубками та грамотами обласного центру фізичної здоров’я населення “Спорт для всіх”.

Найактивніші учасники місячника отримують сувеніри від Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” (по 2 особи від кожного міста обласного значення та району області).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: