Яндекс почав показувати затори Львова у балах

Яндекс.Затори тепер оцінюють завантаженість Львова за десятибальною шкалою. На головній сторінці Яндекса та на maps.yandex.ua з'явився "світлофор", який показує мешканцям міста ситуацію на дорогах у балах. Від 1 до 3 балів — дороги вільні, 4–6 — рух ускладнено, 7–8 — серйозні затори, 9–10 — місто стоїть. Інформація оновлюється щочотири хвилини та доступна також у мобільних програмах Яндекс.Карти і Навігатор.

За даними Яндекс.Заторів, у Львові немає яскраво виражених ранкової та вечірньої годин пік: на вулицях постійно багато машин. Завантаженість доріг починає зростати вже з 6 ранку і до 9 години зазвичай перевищує 6 балів. Потім на дорогах стає вільніше, але не суттєво: затори лишаються на рівні 6 балів і вище протягом усього дня. Ближче до вечора, приблизно з 5 години, ситуація починає погіршуватися. Найбільші затори у місті з 6 до 7 вечора — у цей час завантаженість сягає 7 балів. У будні водіям найлегше на дорогах у четвер, а найважче — у п'ятницю. На відміну від інших великих міст, Львовом не можна швидко проїхати навіть у вихідний: нижчими за 4 бали затори майже не бувають.

Якщо скласти весь час, протягом якого львівські водії щодня стоять у заторах, вийде майже 25 років. Звичайно, мешканці різних районів витрачають на дорогу різну кількість часу. Наприклад, житель Левандівки, який їздить на роботу у центр автомобілем, у середньому втрачає через затори приблизно 66 годин на рік, мешканець Рясного — 100 годин, а мешканець Сихова — понад 160.

Аварії у Львові найчастіше трапляються на великих автомагістралях. Одна з найаварійніших вулиць міста — проспект Чорновола. Особливо багато ДТП на ділянці проспекту між вулицями Під Дубом і Городоцькою. Аварії часто бувають і на Зеленій вулиці. Тут розташоване одне з найнебезпечніших перехресть в усьому Львові — це перетин Зеленої та Романчука.

Інші цифри та факти про завантаженість львівських доріг читайте у дослідженні Яндекса "Автомобільні затори у Львові. 2013–2014".

Львів — третє українське місто після Києва та Одеси, для якого Яндекс показує бал заторів. 2010 року тут було запущено детальну карту завантаженості доріг. Вона доступна і на maps.yandex.ua, і в мобільних програмах Яндекс.Карти та Навігатор. Щодня ними користуються понад 150 тисяч українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: