Домра, баян і балалайка відтворять «шевченкіану»

«Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю!» – саме таку назву має концерт, який відбудеться у суботу, 12 квітня, 2014 о 18:00 у Львівській філармонії. Митці об’єднаються і за допомогою  свого мистецтва долучаться до історичних подій в Україні, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі Львівської обласної ради.

Ідея концерту належить кафедрі народних  інструментів Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка та Львівського державного музичного училища імені Станіслава Людкевича. Разом на сцені буде чимало виконавців. Це дві капели бандуристів: Капела бандуристів Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича (художній керівник та диригент – Наталія Якимець); Капела бандуристів Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка (під керівництвом Заслуженого артиста України Тараса Лазуркевича, Заслуженого діяча мистецтв України Івана Чупашка); Оркестр народних інструментів Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича та Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка (художній керівник та диригент – Народний артист України Олександр Личенко). Окрім того, до колективів долучаться відомі у Львові солісти – народна артистка України Людмила Посікіра та лауреати міжнародних конкурсів Анастасія Арбузова й Богдан Косопуд.

Диригент – Народний артист України Олександр Личенко розповів: «На концерті прозвучить виключно українська музика: інструментальні та вокальні композиції, присвячені  Шевченку та на слова Шевченка. Ми будемо грати на інструментах, які, можливо, у нас у Львові не такі популярні, але вони популярні на Сході України. Це наприклад такі рідкісні інструменти як домра, баян і навіть балалайка, які ми використовуємо в оркестрі і слухачі зможуть почути, як вони звучать власне в українській музиці».

І додав: «Я задумав цей проект ще у вересні, як на відзначення знаменної історичної дати для нашої країни 200-річчя Тараса Шевченка – і це дуже символічно. Оскільки за останній час в Україні відбулися історичні події, то цей проект хотілося провести не лише внутрішньо у межах вузу, але й хочеться щоб цей проект прозвучав для всього Львова й України».

Афіша

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: