Мешканцям Львівщини, які поселили у себе багатодітні сім’ї кримчан, необхідно надати субсидії

Усі переселенці з Криму на Львівщині, які отримували пенсії та соціальні виплати, у квітні їх отримають в повному обсязі. Проблемні питання вирішено завдяки спрощеній процедурі забезпечення соціальних гарантій переселенців, яку запровадило Міністерство соціальної політики України та Пенсійний Фонд у відповідь на звернення Львівської ОДА. Про це сказала голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех під час Всеукраїнської селекторної наради за участі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Водночас очільник Львівщини наголосила на іншій проблемі, вирішення якої суттєво допомогло б і переселенцям-кримчанам, і сім’ям, які їх приймають на Львівщині.  Йдеться про пільги на житлово-комунальні послуги.

«Більшість сімей, які приїхали з Криму – це багатодітні сім’ї. Тут вони проживають у приватному секторі. Ми допомагаємо, чим можемо (одягом, харчуванням), але суттєвішою допомогою були б субсидії. Багатодітні сім’ї кримчан претендують на пільги на газ, інші житлово-комунальні послуги. Це можна було б забезпечити тут, на Львівщині, для господарів тих приватних помешкань, в яких зараз проживають переселенці. Якщо б ми могли це питання вирішити – це нам би дуже допомогло», - наголосила Ірина Сех.

Вона також поінформувала, що за місяць, відколи Львівщина зголосилась приймати кримчан,  на вирішення їхніх проблем та забезпечення нагальних потреб область залучила понад 3 млн.грн позабюджетних коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: