Переселенці з Криму на Львівщині працюють здебільшого у сфері послуг, - Сех

У Львівській області Центр зайнятості працевлаштував 10 громадян, які переїхали на тимчасове проживання у наш регіон з АР Крим, зокрема м. Севастополя. Ще 5 переселенців влаштовано на тимчасову роботу. Окрім того, 12 кримчан отримали консультаційні послуги у Центрах зайнятості, двоє зареєстровані у Центрах зайнятості, для сімох встановлено статус безробітного і трьом  призначені виплати. Про це повідомила голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех під час селекторної наради за участі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Працевлаштування - найважливіше питання, адже якщо ми не будемо шукати для людей роботу, то безробітний буде думати, чим нагодувати дітей, платити за помешкання. Тому зайнятість – це основне питання», - наголосив Арсеній Яценюк.

За словами Ірини Сех, на Львівщині зараз візьмуться активніше за вирішення питання працевлаштування переселенців з Криму.

«Раніше насамперед думали, як розмістити, нагодувати, одягнути. Тепер бачимо проблеми переселенців ширше, зокрема й нагальну потребу в роботі.

До кожного із них має бути індивідуальний підхід. Серед вже працевлаштованих один педагог отримав роботу за фахом, один працює електромонтажником. Знайдено для кримчан вакантні місця інженера з вентиляції,  столяра, а також підсобних робітників», - поінформувала Ірина Сех.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: