Сех обговорила перспективи двосторонньої співпраці із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні

Голова Львівської ОДА Ірина Сех сьогодні, 4 квітня, зустрілась із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Тоічі Саката.

В рамках зустрічі керівник Львівщини наголосила на важливості співпраці області та Японії, а також подякувала за підтримку України у важкий час, повідомила прес-служба ЛОДА.

«Нам дуже цікава співпраця з Японією. Вдячна, що ви підтримали нас у такій складній політичній та економічній ситуації. Ті заяви, які робила Японія, були дуже важливими для українців», – зазначила Ірина Сех.

Вона наголосила на важливості розвитку співпраці з Японією в екологічних проектах у рамках Кіотського протоколу.

За словами Ірини Сех, між Україною та Японією є давня історія співпраці в ядерній сфері, оскільки обидві країни пережили атомні катастрофи.

Як повідомлялось під час зустрічі, дуже розвинута співпраця між лікарями обох країн. Зокрема, минулого року до України приїжджало 27 делегацій лікарів з Японії для обміну досвідом, а Японія приймала наших хворих дітей на лікування.

Своєю чергою Тоічі Саката зазначив, що Львів – це столиця культури України.

«Це місто з глибокою історією, яке добре підтримує українську культуру. В Японії з Львівщиною є тісні стосунки у сфері освіти, медичного обслуговування, культури та захисту довкілля. І ми хочемо підтримувати ці  відносини та розвивати їх надалі», – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні.

Окрім цього, під час зустрічі Тоічі Саката зауважив, що зараз в Україні будують саркофаг на Чорнобильській АЕС, і Японія планує взяти участь в цих роботах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: