Сех обіцяє не агітувати за Тягнибока

Голова Львівської ОДА Ірина Сех зустрілась із  офіційними спостерігачами від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі. На зустрічі йшлося про підготовку Львівської області до позачергових виборів Президента України, повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Ті демократичні процеси, які сьогодні відбуваються в Україні, для Львівщини є вкрай важливими. Очікуємо, що громада Львівської області візьме активну участь у голосуванні,  буде висока явка виборців», – сказала Ірина Сех.

Окрім того, голова ОДА зазначила, що буде забезпечено право на волевиявлення громадян, які тимчасово проживають на Львівщині у зв’язку із політичною ситуацією в АР Крим.

«Щоб переселенці могли проголосувати на виборах, їм необхідно не пізніше, ніж до 20 травня, звернутися в регіональні відділи ведення реєстру виборців, написати заяву про бажання голосувати за тимчасовим місцем проживання. Після цього їх буде внесено до уточненого списку виборців», – розповів начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців ОДА Федір Алєйніков.

Міжнародні спостерігачі ОБСЄ запевнили, що активно долучаться до забезпечення легітимності цих виборів, оскільки міжнародній спільноті не байдужа доля України та її народу.

«Ваша допомога завжди була суттєвою для прозорості виборчого процесу в Україні. На кожній дільниці очікують на міжнародних спостерігачів, адже разом ми робимо спільну справу – розвиваємо демократичні процеси у географічному центрі Європи. Ми переконані, що вибори Президента України відбудуться без порушень Конституції України, прав та свобод громадян», – наголосила Ірина Сех.

Як повідомлялось під час зустрічі, у Львівській області на позачергових виборах Президента України буде діяти 12 окружних та 2144 дільничних виборчих комісій. Загальна кількість виборців станом на 1 квітня 2014 року становить 1 млн. 982 тис. 24 виборці.  У виборчому процесі буде задіяно майже 40 тис. членів виборчих комісій. Усі виборчі дільниці області повністю забезпечені матеріально-технічними засобами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: