У бібліотеці Франка тривають відкриті уроки «Віч-на-віч із Кобзарем»

У стінах Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Драгоманова, 5) продовжуються відкриті уроки «Віч-на-віч із Кобзарем», присвячені 200-літтю Тараса Шевченка. Екскурсії для вчителів та учнів здійснюють працівники культурно-просвітницького відділу. Ця акція проходить за підтримки управління внутрішньої політики та управління освіти Львівської міської ради.

«Екскурсії відбуваються з 13 березня і до сьогодні, кожного дня з понеділка по п’ятницю. Винятком став період весняних канікул, проте й тоді деякі учні виявили бажання відвідати експозицію. Під час відкритих уроків ми робимо невеликий екскурс в історію бібліотеки, розповідаємо про першовидання «Кобзаря» Т. Г. Шевченка від 1840 року, демонструємо слайд-шоу із картинами митця, пропонуємо переглянути стенди, присвячені галицьким виданням «Кобзаря» та перекладам цієї книги різними мовами світу. Окрасою нашої виставки є «Кобзар» 2013 року в перекладі британки Віри Річ. Завданням виставки є зацікавити дітей творчістю Шевченка. Ми намагаємося зактуалізувати те, що вони вчать у школах, щоб кожна дитина знайшла у віршах та картинах поета щось своє, особисте», - розповів завідувач культурно-просвітницького відділу Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка Роман Лаврентій.

Нагадаємо, що виставка триватиме до 30 березня 2014 року. Її також планують оновити й доповнити ексклюзивними експонатами.

«Ми створюємо окрему експозицію «Тарас Шевченко в рецепції сучасників» і виставку репродукції картин Софії Караффа-Корбут на твори Кобзаря», - наголосив  Роман Лаврентій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: