У Львівській філармонії прозвучить романтичні тріо

«Романтичні тріо» звучатимуть –  6 Квітня, о 18:00 у Львівській філармонії у виконанні заслуженої артистки України Етелли Чуприк та відомих львівських музикантів Ярослава Мигаля та Андрія Карпяка у неділю, 6 Квітня, о 18:00 у Львівській філармонії

Ніжно-чуттєва, інтимна розмова, спалахи палких емоцій, притаманні природному спілкуванню — усе це вміло втілили у музиці через контакт флейти, віолончелі й фортепіано талановиті композитори-романтики Фрідріх Кулау, Ян Непомук Гуммель, Карл-Марія фон Вебер. Драматизм та багатограність образів тріо Вебера, милозвучність і нестримна віртуозність частин композиції Кулау та українська основа теми варіацій Гуммеля, а саме — пісня «Їхав козак за Дунай», не залишать слухача без яскравих вражень та справжньої насолоди від прослуховування творінь безсмертних митців.

Етелла Чуприк – фортепіано

Етелла Чуприк розпочала грати на фортепіано у трирічному віці, а в п'ять років виступила зі своїм першим концертом з творів Шуберта і Шопена. Після закінчення Музичного училища у 1986 р. вступила до Львівської консерваторії ім. М. Лисенка. 1988 р. на Конкурсі ім. М. Лисенка отримала І Премію, 1990 р. отримала ІІІ Премію на Конкурсі ім. С. Рахманінова у Москві, а також була лауреатом багатьох різних конкурсів і стипендіатом Асоціації Ріхарда Вагнера в Байройті.Піаністка є також членом журі Конкурсу ім. М. Лисенка і від 1996 р. віце-президентом Асоціації українських піаністів. Гастролювала з симфонічними оркестрами в Європі і виступала з такими диригентами як Джансуг Кахідзе, Федір Глущенко, Володимир Сіренко, Андраш Лізеті, Єжи Сальваторскі, Тадеуш Мадей, Владімір Понькін, Роберт Кеніг та ін.В її репертуарі близько 300 сольних творів і понад двадцять концертів для фортепіано з оркестром. Здійснила записи 13 компакт-дисків. Діапазон програм Етелли Чуприк сягає від Д.Скарлатті до К. Дебюссі, від Л. ван Бетховена до С. Рахманінова, від М. Лисенка до В. Балея. Заслужена артистка України.

Ярослав Мигаль – віолончель

Народився у Львові у 1961 р., навчався у музичній школі ім. С. Крушельницької, випускник Львівської державної консерваторії по класу віолончелі по класу доцента Є. Е. Шпіцера, яку закінчив з відзнакою. Провадить активне концертне життя як соліст та учасник багатьох ансамблевих формацій. Співзасновник ансамблю "Нової музики". Концерти цього колективу з великим успіхом відбулись на багатьох фестивалях сучасної музики- "Варшавська осінь" , "Контрасти", КиївМюзикФест...1996 - 1997рр.- після серії блискучих програм та концертів, організованих спільно з молодим диригентом Богданом Шведом ("Нічна містерія" , "Кармен-сюїта"...) - закладаються основи камерно-симфонічного оркестру "Leopolis", котрий впродовж наступних 13 років існування під керівництвом Ярослава Мигаля задекларував себе як нова, мобільна та багатогранна формація. На рахунку оркестру запис 17 компакт-дисків світової дистрибуції,з яких дві світові прем’єри у запису ( Д. Бортнянський опера "Алкід"- запис отримав розгорнуту позитивну рецензію в "Нью-Йорк Таймз"та був названий компактом місяця польським виданням "Музика", Ж.Массне - "Земля обітованна", "Vivaldi goes jazz") ; запис музики до семи фільмів у студії Польського телебачення ( до фільмів Єжи Хофмана "Стара казка" та документального фільму "Україна, народження народу", серіалу "Свора" і т.д.); участь у багатьох міжнародних фестивалях у Польщі, Франції , Німеччині, Чорногорії, Бельгії, Італії, Шотландії ...; Виступав у найпрестижніших залах Європи з такими видатними солістами та диригентами як Ігор Ойстрах, Іван Монігетті, П'єр Амояль, Павел Гілілов, Альфонсо Антоніоцци, Наталія Дацько, Ольга Пасічник, Константи-Анджей Кулька, Вадим Цибулевскі, Патрік Мессіна, Йожеф Ермінь, Рудольф Вертен, Жан-П'єр Лоре, Ганс-Міхаель Боєрле, Даніель Стрейфф, Кшесімір Дембскі, Євген Савчук, Міхал Нестеровіч, Локі Чанг, Ядвіга Котновська, Андреас Веллер ,Оксана Кровицька, Марко Рольяно, Максим Брилинський...

Учасник фортепіанного тріо "Leopolis" у складі: Йожеф Ермінь, Адріан Боднар, Ярослав Мигаль.

Андрій Карпяк – флейта

Андрій Карпяк народився у 1974 році. Завершив з відзнаками навчання у спеціалізованій музичній школі у класі Івана Левковича та Львівській державній консерваторії у Юрія Смірнова та Василя Жолубака (флейта). Вдосконалював освіту у НМАУ (проф. В.Апатський), з 2010р. продовжує фахові дослідження у докторантурі Національної музичної академії України ім. П.Чайковського. Здобув нагороду Всесоюзного конкурсу виконавців на духових інструментах (1991), перемогу у Всеукраїнському конкурсі (1992), звання лауреата у Міжнародному конкурсі (1998) та Міжнародному конкурсі камер¬них ансамблів (2004). Займався та відвідав майстеркласи у відомих музи-кантів — Ондраша Адор'яна, Дженні Бакстрессер, Ентоні Вежбінського, Олега Кудряшова, Мартіна Фоленбока. Учасник багатьох міжнародних музичних фестивалів: International Youth Music Forum, Das Treffen, Dni Muzyki Kompozytorów Krakowskich, Miedzynarodowy Festiwal muzyki kameralnej, КиївМузикФест, Віртуози, Музика тисячоліття, Контрасти, ГОГОЛЬFEST та ін. Виступав як соліст, ансамблевий та оркестровий музикант у Німеччині, Швейцарії, Угорщині, Польщі, Росії, Італії, Голандії, Бельгії, країнах Північної та Південної Америки. Андрієм Карпяком виконана значна кількість сольних флейтових концертів з оркестром, багато з яких вперше в Україні (здійснив більш ніж 10 загальноукраїнських прем’єр). Створив ряд концертних програм на компакт-дисках: "Флейта в музиці XX століття" (2004), "Концерт у місті левів" у складі ансамблю флейтистів (2006), «Концертний сезон флейтиста» (2011). Учасник ансамблю сучасної музики «Кластер». Організатор ансамблю флейтистів Доплер-секстет – лауреата Міжнародного конкурсу (колективу присвятили твори О.Козаренко, С.Пілютіков, О.Войтенко, І.Небесний, Л.Сидоренко та ін.) Брав участь у численних мистецьких проектах з диригентами Романом Кофманом, Гунгардом Матесом, Айдаром Торибаєвим, Войцехом Чепєлем, Сергієм Бурком, Віктором Плоскіною, Марком Кадіним, Ігорем Пилатюком, Андрієм Юркевичем, Вернером Зайцером, Мирославом Скориком, Роландом Бадером, Іваном Юзюком, Гансом Вільгельмом, Яремою Колессою, Георгієм Павлієм, Дітером Вагнером, Петром Товстухою, Яном Пшебильським, Богданом Дашаком, Вікторією Рацюк, Робертасом Шервенікасом, Денисом Прощаєвим, Юрієм Бервецьким, Олександром Драганом та іншими.

тріо2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: