Японія відправить спостерігачів на вибори Президента, - Посол (фото)

Учасники сторін – голова Львівської облради, голова Львівської ОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні – обговорили політичну ситуацію в країні, а також про можливі шляхи розвитку співпраці між Японією та Україною, зокрема, на Львівщині. Своє звернення до Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Саката Тоічі Петро Колодій розпочав словами вдячності за підтримку України. Адже Японія, як і багато інших країн світу, засудили дії Кремля, а саме – анексію українського півострова Крим, повідомили у прес-службі ЛОР.  

«Нині підтримка світової спільноти для нас є вкрай необхідною та вирішальною. Тим паче, зовсім недавно Україні довелося пережити доволі важкий бій з режимом, наскрізь просоченим неправдою і тотальною корупцією.  Але, ми, українці, довели всьому світові, що гідні жити на землі, де дотримуються прав і свобод громадян, де важливою є доля кожної людини.

Ми усвідомлюємо те, що повинні зробити ще дуже багато, щоби бачити Україну перспективною, конкурентоздатною та сильною державою світу», – відзначив Петро Колодій, а також додав, що сьогоднішня зустріч є нагодою для сторін обговорити питання щодо налагодження подальшої співпраці.

Зі свого боку Саката Тоічі зауважив, що незабаром в Україні відбудуться вибори Президента України і Японія сподівається, що вони будуть прозорими та чесними. «Японія відправить своїх спостерігачів до України. І, якщо вибори будуть чесними і прозорими, то їх визнає весь світ. Відтак, рівень довіри до вашої держави зросте. Більше того, Росія, яка всім каже, що в Україні нині немає легітимної влади, такі заяви більше робити не зможе», – сказав він.

Також Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні відзначив, що його країна має давні стосунки з Україною. Зокрема на Львівщині свого часу Японія розпочала реалізацію 14 проектів у галузі медицини та освіти. Основною метою цих проектів стало запровадження ефективності використання електроенергії.

«Крім так званих зелених інвестицій, Японія зацікавлена в реалізації й інших проектів, зокрема, про безоплатну грантову допомогу у сфері людської безпеки, тобто – придбання різноманітного обладнання для шкіл і медичних закладів. Загалом на Львівщині було започатковано таких шість проектів, вартість кожного – по 100 тис. дол. США. За одним з таких проектів відбулася передача Львівському національному університету І. Франка обладнання для аудиторій, в яких вивчають японську мову», – сказав Саката Тоічі.

Також Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні додав, що зараз між обома країнами тривають переговори щодо підписання договору про інвестиції. «Сподіваюся, що цей договір буде прийнято і японські компанії, які мають зацікавленість інвестувати в Україну, матимуть таку можливість», – зазначив він.

колодій-посол

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: