Chevron купила у Держгеонадр право користування геологічною інформацією щодо Олеської площі, - Мохник

Державна служба геології та надр України і компанія Chevron 1 квітня підписали угоду купівлі-продажу права користування геологічної та геофізичної інформації щодо Олеської площі (Львівська та Івано-Франківська обл.), заявив міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник на прес-конференції 7 березня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Крім того, на засіданні міжвідомчої комісії з УРП 4 квітня 2014 року розглядалося питання надання компанії Chevron Ukraine B.V. спеціального дозволу на користування надрами", - сказав він.

Міністр також зазначив, що зараз уряд розглядає ряд варіантів виведення ТОВ "СПК-Геосервіс" зі складу учасників УРП щодо Олеської і Юзівської площ через підозри в корупції.

Як відомо, українською стороною УРП з розробки Юзівської й Олеської площ виступають ТОВ "Надра Юзівська" і ТОВ "Надра Олеська", які є спільними підприємствами державної НАК "Надра України" (частка у СП - 90%) і ТОВ "СПК-Геосервіс" (частка - 10%). Україна у 2012 році провела три конкурси на укладення УРП: щодо Юзівської (Харківська та Донецька обл.), Олеської (Львівська та Івано-Франківська обл.) і Скіфської ділянок.

Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англо-голландська Shell, Скіфської - консорціум на чолі з американською Exxon Mobil (40%, оператор), Shell (35%), австрійської OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10%).

112

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: