Хор «Радуниця» запрошує сьогодні на духовний концерт

Сьогодні, 7 квітня, в день Благовіщення Пресвятої Богородиці в Будинку органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8) відбудеться концерт зразкового дитячо-юнацького хору «Радуниця». Початок о 18:30 годині. Вхід вільний, повідомили у прес-службі ЛМР.

Цього року концерт буде складатись з чотирьох частин. На початку звучатиме духовна музика та твори світових композиторів. В другій частині молодша група хору виконає пісні про птахів, адже свято Благовіщення пов’язане з приходом весни. Наступна частина концерту присвячена 200-річчю від дня народження Т. Шевченка. В цій композиції прозвучать твори на вірші Великого Кобзаря. Заключна частина концерту буде присвячена героям Небесної Сотні.

«З початків наш хор надавав великого значення виконанню духовної музики, адже вона безпосередньо промовляє до нашого серця, підносить наш дух, дає відчути вищий неземний світ, пережити його красу. Ми вже вшосте організовуємо концерт на свято Благовіщення, цим самим складаючи подяку за опіку Божій Матері», - зазначила Наталія Манько, керівник Зразкового дитячо-юнацького хору «Радуниця», педагог-організатор Дитячих клубів Львова

«Хор «Радуниця» діє при Дитячих клубах Шевченківського району вже 18 років і за цей час досягнув значних успіхів не лише в музичному мистецтві, а й в формуванні дружньої, згуртованої, всесторонньо розвинутої команди. Вихованці хору не лише разом вдосконалюються в співі, а й в духовному й художньому спрямуванні», - розповіла Ольга Каспришин, координатор Дитячих клубів Львова від міського управління молоді, сім'ї та спорту.

Довідка

Зразковий дитячо-юнацький хор «Радуниця» працює при Дитячих клубах Шевченківського району з 1996 року. Основна група хору нараховує 40 учасників, підготовча – 30 дітей. Колектив є учасником та переможцем фестивалів в Бельгії, Німеччині, Польщі та Україні. До репертуару колективу входять твори зарубіжних та українських композиторів, народні пісні та їх обробки (колядки, щедрівки, веснянки, гаївки, купальські, обжинкові, дитячі, колискові пісні і романси).

Також в репертуарі  хору „Радуниця” є постановки вистав на духовну тематику („Бджола Мета” К.Малицької, „Короткі історії для душі” Б.Ферреро, „Капці для Св.Миколая”). Хор «Радуниця» записав шість аудіоальбомів: «Радуниця», «Колядки і щедрівки», «Качка йде (дитячі пісні)», «Синові і доні (колискові пісні)», «А вже весна, а вже красна» (твори українських композиторів), «Облітав журавель» (твори Б. Фільц). Репетиції хору відбуваються в актовому залі СЗШ №54 (вул. Хвильового, 16).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: