На Львівщині немає мовних проблем, - Колодій

Зокрема, спеціальний представник Діючого головуючого в ОБСЄ – швейцарський дипломат Тім Гульдіманн ознайомився з думкою влади Львівщини щодо політичної ситуації в Україні, а також поцікавився, на яку допомогу очікує Україна від Організації з безпеки і співробітництва в Європі, повідомили у прес-службі ЛОР. 

Разом з очільником Львівської обласної ради Петром Колодієм, участь у сьогоднішній зустрічі також взяли голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех, депутати Львівської обласної ради Андрій Холявка та Олег Рісний.

Звертаючись до пана Тіма Гульдіманна, Петро Колодій подякував представникам делегації ОБСЄ за місію, яку вони проводять в Україні. «Нині всі ми переживаємо складний етап в історії нашої держави. Анексія Росією Криму та загроза військового вторгнення на територію України аж ніяк не сприяють врегулюванню економічної ситуації в нашій державі. Згадані події дають негативний імпульс для інвесторів. Багато підприємців бояться нарощувати темпи виробництва, оскільки не знають, що відбудеться вже завтра.

Щодо президентських виборів в Україні, то, якщо їх не буде зірвано силами ззовні, вони пройдуть чесно та прозоро. Принаймні кожен з нас докладе до цього максимум зусиль. Адже вибори 25 травня – це наш іспит, який ми повинні здати на відмінно», – сказав Петро Колодій.

Попри політичні питання, Тім Гульдіманн поцікавився й соціальними. Зокрема, швейцарський дипломат з’ясовував, яким є відношення українців до національних меншин та чи немає перешкод щодо вживання російської чи інших мов?

Своєю чергою очільник обласної ради повідомив, що мовних проблем на Львівщині не існує. «Думаю, що Ви вже побували у Львові і чули багатьох людей, які розмовляють російською, польською та іншими мовами національних меншин, які проживають на теренах нашої області. Більше того, ми вже мали своєрідний іспит на співіснування багатьох національностей – Чемпіонат Європи з футболу у 2012 році. За результатами проведення у Львові матчів, наше місто визнали одним з найкращих. А ще Львів ввійшов до п’ятірки міст світу, які варто відвідати», – зауважив голова Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: