Центр Львова частково зробили пішохідним

Сьогодні, 7 квітня, відбулося засідання виконавчого комітету ЛМР, на якому було прийнято рішення «Про погодження проекту внесення змін до «Схеми організації руху транспорту і пішоходів у центральній частині м. Львова з пропозиціями по створенню пішохідних зон». Відповідний проект було розроблено ДП ДІПМ «Містопроект», повідомили у прес-службі ЛМР.

«Йдеться про внесення змін до Схеми організації руху транспорту в центральній частині міста Львова та створення пішохідної зони, обмеженої пр Свободи, вул Торговою, вул Гоголя, вул Підвальною, пл Митною, Соборною, пл. Галицькою. Проект розроблений у 1998 році, але в місті пройшли зміни – збільшення кількості автомобілів, формування концепції пішохідної зони. Тому постала потреба розробити деталі цього проекту і винести на погодження виконавчого комітету.

Суть полягає в тому, що Середмістя пропонується для пішохідного руху, а також формування місць для паркування, в тому числі, на вул Валовій. Також ми вводимо такі поняття, як боларди, які обмежують заїзди на пл. Ринок. Залишається тільки проїзд для громадського транспорту, зберігаючи пішохідну зону», – зазначив Андрій Павлів, директор департаменту містобудування ЛМР.

Схема організації дорожнього і пішохідного руху в центральній частині Львова була розроблена ще у 1998 році. Частина закладених у ній рішень вже реалізовані, деякі – неактуальні, також з’явились і нові пропозиції та підходи, розроблені нові проектна та містобудівна документації. З модернізацією міста, розвитком велосипедної мережі та пішохідних зон, зростанням кількості туристів у центральній частині міста виникла потреба внести зміни в цей проект, який було розроблено 16 років тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: