У філармонії прозвучать джазові імпровізації Олександра Саратського

Олександр Саратський — джазовий піаніст і композитор, викладач Національної музичної академії імені П. І. Чайковського, учасник ансамблю «Два плюс...», з яким записав 4 альбоми, у минулому — керівник групи «XX століття», учасник фестивалів «Рок-панорама» (Москва, 1987), «Інтер-талант» (Прага, 1989) та ін. У концертах з оркестром «Віртуози Львова» Олександр Саратський виконував авторські твори для фортепіано з оркестром, написані у джазовому стилі. Минулоріч Олександр виступив у Львові у авторському концерті з відомим львівським акапельним чоловічим колективом «Орфей», для якого аранжував багато творів, повідомляє прес-служба Львівської обласної філармонії.

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», відзначаючи своє 20-річчя, виступає з концертами за участю виконавців, які віддавна співпрацюють з оркестром. Серед цих яскравих та неординарних виконавців є ім’я знаного київського композитора та джазового піаніста Олександра Саратського. Тісна співпраця оркестру з піаністом-віртуозом триває вже впродовж п’яти років.

Цей професійний і неординарний музикант цікавий як особистість, він має свій творчий портрет та композиторський почерк. 11 квітня у Львівській філармонії піаніст виконає власні джазові композиції. Також відбудеться львівська прем’єра його Концерту № 4 для фортепіано з оркестром.

Нещодавно Олександр Саратський виступив у Києві з Національним симфонічним оркестром України під керівництвом Володимира Сіренка, де прозвучала його джазова кантата і прем’єра згаданого концерту. Також  Олександр Саратський з концертом відвідає Ужгород.

За словами головного диригента та засновника оркестру «Віртуози Львова», Народного артиста України Сергія Бурка, для оркестру завжди цікавими є спільні проекти з Олександром Саратським. «Олександр Саратський має у Львові свою аудиторію. Він блискуче і з великим почуттям смаку виконує музику. Його композиції, як правило, дуже оригінальні, і пов’язані з українською пісенною творчістю. Він дуже вдало вміє аранжувати українські пісні та мелодії у джазову викладі. Дуже цікавим буде прем’єрне для Львова виконання автором його фортепіанного концерту. Його попередні три фортепіанні концерти засвідчили, що музикант має власне цікаве бачення їх написання. Львів є однією із столиць джазової музики, де відбуваються джазові фестивалі, є чимало меломанів, які люблять слухати музику цього напрямку, а Олександр Саратський є особистістю у музичному світі, яку знають і шанують. На концерті можна гарно провести час, і є унікальна можливість почути нові творчі надбання видатного джазового піаніста Олександра Саратського».

джазові-імпровізації2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: