Львівська філармонія запрошує львів’ян і гостей міста на концерт духовної музики

У четвер, 10 квітня, о 19:00 Львівська філармонія запрошує львів’ян і гостей міста на концерт духовної музики «Славімо». У концерті візьме участь заслужена артистка України Наталія Дитюк, лауреат міжнародних конкурсів Олена Мацелюх та струнний квартет «Фенікс». Про це кореспонденту Дивись.Інфо стало відомо у відділі інформації Львівської філармонії.

За словами Наталії Дитюк: «Духовна музика для мене завжди була і залишається тим початком таїнства, з якого народжується дитина, і тим розумінням, яке приходить до людини, коли вона покидає земний світ. В цьому концерті всі твори об’єднані одним великим почуттям захоплення перед великодушною жертовністю, всеоб'ємлючою любов'ю і повною благодаттю після прощення. Кожного дня людина повинна працювати над собою, щоб досягти розуміння того, перед чим треба мовчки преклонити коліна- Я би хотіла, щоб люди, які прийдуть на концерт, слухали твори духовні, бажали зануритись у мелодію, зашифровану у нотах, яку дано було почути згори тим відомим і не дуже відомим у світі композиторам, творіння яких ми виконаємо. Я би хотіла, щоб спілкування музикантів і глядачів проходило на рівні глибинних вібрацій, бо тільки тоді людина може на фізичному рівні відчути, де знаходиться душа і болить чи радіє серце. А для того нам, як виконавцям, потрібно бути повними духовної любові і тоді звершуватиметься таїнство на мові звукового тембру.

І додала: «У цьому концерті я вперше буду співпрацювати зі струнним квартетом «Фенікс», а також ще із трьома музикантами. Всі ці люди є високопрофесійними і достеменно закоханими у свою справу. Згоду на співпрацю я отримала від них зразу, за що  їм дуже вдячна. Дуже задоволена тим, що у концерті від першого до останнього твору звучатиме красивий по звуку і ззовні «його величність» клавесин. Твір Георга Бенди, присвячений клавесину і струнному квартету, виконуватиме Олена Мацелюх. А ще ми підготували два приємних сюрпризи під час концерту. Дякую Господу, що ми живемо у мирі і щиро запрошую всіх львів'ян і гостей міста у Львівську філармонію 10 квітня на концерт під назвою «Славімо».

концерт2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: