У Снопківському парку проводили санітарну очистку

За інформацією департаменту містобудування, у Снопківському парку проводили роботи з санітарної очистки, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Львівське комунальне підприємство «Зелений Львів» обслуговує майже 1000 га лісопарків та парків міста Львова. Зараз проводяться планові роботи з санітарної очистки. На ділянці вулиці Кримської Снопківського парку 27 березня відбувались планові роботи: вирубувались аварійні сухостійні, порослі - це першочергові роботи, які необхідні для забезпечення безпеки на цій частині ділянки.  У зв’язку з цим були проведені роботи, відповідно до спільно виданих управлінням і державною екологічною інспекцією документів. На жаль, стався, на нашу думку, злочин - самоуправство. Окремі мешканці без підстав і наявності документів, які підтверджують зрізання дерев без дозвільних документів, на свій власний розсуд зупинили роботу. Вони намагались відібрати інвентар у працівників підприємства, погрожували, що більше не допустять їх на цю ділянку для подальших планових робіт, що, на нашу думку, є кримінальним злочином. Ми звернулись у відповідні правоохоронні органи для надання до оцінки та притягнення до відповідальності винних осіб, а також для недопущення таких самоправних дій на території парків. Комунальні підприємства повинні мати змогу вільно виконувати свої обов’язки, щоб вся громада міста могла насолоджуватись безпечними лісовими і парковими зонами міста.

Планові роботи на цій ділянці попередньо проводились зі сторони вулиці Стуса. Були вирубані як сухостійні, так і парослі, та аварійні. Однак роботи не завершені. Є погрози від окремих осіб, ми чекаємо реакції правоохоронних органів, щоб працівники «Зеленого Львова» могли виконувати свої обов’язки. І не хвилювались за свій інвентар та здоров’я. Ми чекаємо реакції правоохоронних органів, щоб надалі завершити роботи. Ми зазнали збитків через те, що були зупинені роботи підприємства. Працівники «Зеленого Львова» ходять на допити до правоохоронних органів. Роботи повинні й надалі проводитись, є багато повалених дерев, які заважають прогулянкам», - розповів начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрій Галушка.

«На ділянці вулиці Кримської ми розпочали роботи 25 березня. Два дні жодних зауважень до нашої роботи не було. На третій день, 27 березня, підійшли невідомі люди і запитали, що ми тут робимо. Працівники пояснили, що проводимо санітарну очистку території, збираємо сміття і ріжемо сухостійні та аварійні дерево, робимо прочистку - прорізаємо поросль. Однак ці невідомі люди заборонили нам продовжувати нашу роботу. В санітарну чистку також входить вирізка дерев. Усі спиляні на цій ділянці дерева були сухостійними. За час роботи нам вдалось спиляти, прибрати і вивезти 3-4 кубометрів дерев. Ми займаємось прибиранням території та підтримкою порядку. Почали з вулиці Кримської і планували продовжити далі», - розповів Роман Процакевич, директор ДП «Високий Замок».

«Навесні є обов’язковою є санітарна прочистка в парках, обрізка сухостою, прибирання самосіву.  Попереднього року було багато зауважень щодо санітарного стану Снопківського парку. Тому цього року було включено в проект виконання робіт прибирання в парку. Це було як прибирання на верхніх терасах, так і прибирання побутового сміття біля стадіону «Україна». Було прибирання будівельного сміття, яке заноситься у верхню частину вул.Кримської. Була неприємна історія, яка сталася в четвер. Тут прибирали працівники дочірнього підприємства «Зеленого Львова», вони мали пройтись терасою вздовж вул.Кримської. Наступним етапом мало бути прибирання повалених дерев та сухостою у верхній частині парку. На жаль, відбулася неприємна історія. Прийшла група людей, які представилися «Правим сектором» і в грубій формі, лякаючи представників «Зеленого Львова», заборонили їм виконувати свої обов’язки.

Ця історія вже триває більше року, певними особами розповсюджуються інсинуації про забудову Снопківського парку. Пройшла маса перевірок представниками прокуратури, правоохоронними органами. Передані усі документи першої ухвали про межі парку, відбулися усі роботи депутатської комісії, яка працювала впродовж року. Ми пройшли по межах парку, які мають погоджуватись другою ухвалою. Узгоджено ці межі з комісією. Дальше чомусь продовжуються інсинуації про забудову парку», - розповів директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів.

Як пояснив Андрій Павлів, є декілька меж Снопківського парку.

«Одні з них встановлені у 1983 році. Громадські організації запевняють, що документи радянського часу дійсні дотепер. Мені прикро це коментувати. Є документація землевпорядного кадастру 1998 року вже часів незалежної України, яка встановила межі земельних ділянок у Львові. Згідно з цією інвентаризацією, ліва частина вул.Кримської  - це зона громадської забудови. Щодо правої частини, з ініціативи департаменту містобудування, ми зробили пропозицію, щоб вона ввійшла у Снопківський парк. Бо в межах 2001 року ця межа проходила по верхній частині яру. Для того, щоб зняти усі інсинуація щодо  забудови у Снопківському парку, моя пропозиція щоб партерну частину до меж червоних ліній вул.Кримської включити  в межі парку», - зазначив Андрій Павлів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: