Захисні споруди на підприємствах готові для збереження людей працюючої зміни

За останній час значно збільшилася кількість звернень на адресу виконавчих органів Львівської міської ради щодо наявності, стану і порядку використання захисних споруд на території м. Львова, а також організації заходів з укриття населення в них. З цього приводу управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Львівської міської ради надає коротку інформацію про організацію укриття працюючого персоналу, відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України, Державних будівельних норм ДБН В.1.2-4-2006 та інших нормативних документів, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Захисна споруда призначена для збереження людей працюючої зміни. Таких захисних споруд у Львові є більше 150. Споруди придатні на всіх підприємствах, які працюють. Наприклад, такий об’єкт, як ЛАЗ, розбомблений, тому 6 його захисних споруд також розбомблені. Захисні споруди готові для збереження людей працюючої зміни. При оповіщенні особливого періоду працівники ЛМКП «Львівводоканал» будуть працювати позмінно цілодобово, щоб забезпечувати місто продукцією. Зміна, яка буде відпочивати, перебуватиме у захисних спорудах. Майже 50% захисних споруд підприємств міста є розвалені. Ті підприємства, які працюють, використовують захисні споруди у різних цілях, щоб зберегти їх», - повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Довідка

Захист працюючих робітників і службовців (найбільшої працюючої зміни) підприємств, установ та організацій, які розміщені у зонах можливих сильних руйнувань і продовжують свою діяльність в особливий період, а також працюючої зміни чергового і лінійного персоналу підприємств, які забезпечують життєдіяльність міст та об’єктів, повинен передбачатись у сховищах (захисні споруди різних форм власності). Відповідальність за організацію заходів і утримання відповідних укриттів для них несуть керівники підприємств, установ та організацій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: