До Львова завітали майстри графіті

Культурний проект «Сихів: Urban Motion» відбувається за підтримки Львівської міської ради. До Львова завітали майстри графіті, які впродовж тижня спільно з українськими художниками створюють настінний розпис на музичній школі №5. Відкриття проекту відбудеться 13 квітня о 13:00 годині біля музичної школи № 5 (вул.Хуторівка, 28).

В рамках проекту до художників долучились і шанувальники паркуру з міста Ліон (Франція), які разом із колегами з львівської школи паркуру «LvivMotion» проводять майстер-класи із цього надзвичайно динамічного та цікавого виду спорту. Результатом цих насичених тижнів взаємних тренувань стане фільм, який презентуватиметься широкому загалу. Відбудуться майстер-класи від французьких та українських паркуристів для дітей Сихова (у приміщенні спортивної зали СШ 96, 7-9 квітня).

Львівський художник Сергій Радкевич, який займається стріт-артом, та його колега з Франції П’єр Сассон з понеділка почали наносити концептуальне зображення на стіну мистецької школи №5 і вже в неділю, 13 квітня, художники презентують готове зображення.

«Такі мистецькі речі в публічному просторі повинні працювати на те, щоб такі райони, як Сихів, Левандівка, Збоїща, Майорівка мали своє обличчя, яке повинне бути неповторним, воно має збуджувати не тільки емоції - воно повинне змушувати задуматись, що світ є різним, воно повинно провокувати, адже мистецтво тільки тоді є мистецтвом, коли воно провокує», - зазначила Ірина Магдиш, заступник начальника управління культури ЛМР.

Нагадаємо, що 31 березня у Львові стартував 11-й фестиваль «Французька весна в Україні», що традиційно проходить в багатьох містах України. Фестиваль відбувається за ініціативи посольства Франції в Україні, французького культурного центру України, Альянс Франсез Львова та за сприяння Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: