Ринок «Любінське сяйво» під загрозою закриття

Сьогодні вранці біля Львівської міської ради дирекція, підприємці та працівники ринку «Люблінське сяйво» організували пікет у зв’язку з тим, що на завтрашній сесії міської ради планується ухвалити рішення, за яким ділянка землі, на якій розташований ринок перейде у власність компанії «Євротек».

Відповідно ринок залишиться без місця існування, що означатиме втрату близько 400 робочих місць.

Зокрема, у своєму коментарі кореспонденту «Галицької Правди»  директор Товариства «Любінське сяйво»  Сідорський Зеновій Іванович зазначив:

«В  2006 року шляхом маніпуляції  і корупції приміщення  ринку , що на вулиці Петлюри, 11 було продано. Від цього часу відбувалася судова тяганина, власниками приміщення ставали різні люди. Минулого року ми домовилися з новими власниками і завдяки депутатам міської ради була створена комісія, яка розділила землекористування прилеглої території приміщення між торговою компанією «Євротек»  і ринком «Любінське сяйво».

Все йшло нормально. Депутати підготували і проголосували першу ухвалу,  якою дозволили місце розташування приміщення.  Відповідно товариство зібрало пакет документів технічної документації і подало на другу ухвалу, щоб відвести земельну ділянку для ринку, а виявилося, що чиновники ЛМР просто сховали документи за вказівкою чи без вказівки, ми не розуміємо, міського голови.

І сьогодні ми пришли щоб мер пояснив свою позицію, тому що ситуація, яка на сьогодні складається,  загрожує втраті як мінімум 400 робочих місць. І це відверте лобіювання великого бізнесу, це називається «Хто платить , той замовляє музику». Тому люди тут,тому чекають якихось рішень, щоб зберегти ринок, робочої місця», - зазначив директор товариства.

Пан Андрій, один з підприємців ринку зазначив, що завтра всі працівники можуть опинитися на вулиці:

«Розумієте, в нас забирають  землю. Тобто не підписують наші документи,  які ще були подані 18 лютого, а згідно процедури чиновники  зобов’язані були протягом місяця підписати ці документи. Щойно ми пішли в юридичний відділ, і нам сказали, що наші документи і відкладені і подані на апеляційний суд.

Також нам повідомили, що завтра буде сесія і на сесії планується ухвалити статтю за якою «Євротек» буде власником землі,  де знаходиться наш ринок. А нас що на вулицю ? Події так виглядають, що «Євротек» виграє суд, сесія ухвалить відповідне рішення,  і вони заберуть землю,  а ми залишимося без робочих місць. І от ми зібралися тут, всі підписалися, щоб завтра слухання питання стосовно «Єротеку»  зняли, доки не вирішиться питання нашої землі – наголосив підприємець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: