У Бориславі обговорили перспективи нафтовидобутку

Про сучасні технології відновлення бездіючого фонду нафтогазових свердловин та покладів поговорили у Бориславі.

Такою була тема IV-ої Західноукраїнської Міжнародної науково-практичній конференції, яка відбувалася днями на базі НГВУ «Бориславнафтогаз» ПАТ «Укрнафта» та Бориславської міської ради, пише Медіа-Дрогобиччина.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики Бориславської міської ради, головним організатором конференції виступила Спілка буровиків України. В рамках конференції було підписано Протокол намірів про співпрацю між Бориславською міською радою та Спілкою буровиків України.

Підписання такої угоди є особливо важливим для Борислава, з якого свого часу починався європейський нафто- та газовидобуток. Не таємниця, що сьогодні наше підкарпатське нафтове місто переживає не найкращі часи. Проте фахівці вважають, що покладів нафти у Бориславі та околицях ще дуже багато, але щоб дістатися до них потрібно застосувати технології глибинного нафтовидобутку, залучивши для цього сучасне обладнання. Іншими словами, перспектива розвитку Борислава у сфері нафтовидобутку ще є, але для її реалізації потрібні кошти та робота фахівців відповідного рівня. Саме тому консультації зі спеціалістами нафтовидобутку сьогодні і набувають такого важливого значення. І хоча наразі підписано лише протокол про наміри – це вже перший маленький крок на шляху до відродження нафтової слави нафтового міста.

Нагадаємо також, що робота IV-ої Західноукраїнської Міжнародної науково-практичній конференції – це не перша і не остання спроба обговорити перспективи нафтовидобутку у Бориславі. Вже двічі у місті відбувався Міжнародний Форум нафтовиків, і зараз Борислав готується до третього такого заходу. Заплановано проведення ІІІ-го Міжнародного Форуму нафтовиків на початок вересня цього року. Долучитися до його організації погодився і Голова правління Спілки буровиків України, почесний розвідник надр України Анатолій Вдовиченко. В такий спосіб коло осіб, зацікавлених у відновленні та розвитку Бориславського нафтового родовища, зростає. А разом з тим міцніє і надія на те, що з часом розмови про нафтові перспективи Борислава переростуть у реалізацію конкретних проектів з відновлення нафтовидобутку у місті нафтовиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: