У Дрогобичі відкриють парк Героїв Небесної сотні (відео)

У неділю 13 квітня 2014 року о 12.00 год. відбудеться урочисте закладення парку «Героїв Небесної Сотні» для вшанування пам’яті людей, котрі загинули під час масових акцій протесту у Києві.

Парк «Героїв Небесної Сотні» розташовується у центральній частині міста на вул. Пилипа Орлика (поміж супермаркетом «Рукавичка» та храмом св. апостола Андрія Первозваного).

Меморіальний комплекс розкинувся серед унікальних акацій, які занесені в Червону Книгу України. Ініціатива закладення парку належить мешканцям Дрогобича.

«Це місце обране не випадково, воно дуже символічне для Дрогобича», - розповідає активіст створення парку Іван Мелько. «Територія тут у самісінькому серці міста, але багато років страшенно занедбана. Сміттєві баки, практично громадський туалет під відкритим небом, купи сміття. Врешті-решт, коли наших хлопців вбивали на Майдані «дрогобицька влада» тут вирізувала дерева, щоб поставити чергові МАФи. Як Небесна Сотня боролась за очищення нашої країни від бруду корупції, зла і несправедливості, так і дрогобичани взялися очистити і оновити цей парк. Все, що тут уже є люди зробили самі. Замість сміття, бруду, викорчуваних дерев тепер ростимуть квіти, нові дерева, буде чутно дитячий сміх. Хіба не за таку країну, яку ми самі змінюємо своїми руками на краще, полягла Небесна Сотня і боролись усі герої Майдану. Це справа усієї громади: наш символ – як із колін та бруду піднятись до усвідомлення себе українцем».

«Мета меморіального парку «Героїв Небесної Сотні» - не поетизувати трагедію, VIVOS VOCO (лат. кликати живих), вшановуючи не стільки саму трагедію, скільки перемогу духу і згуртованості громадян над нею», - зазначила одна з співорганізаторів акції Катерина Кімак.

Напередодні відкриття Парку активісти висадили паркові дерева, зробили клумби із символічних покришок та вирівняли територію. На черзі впорядкування сміттєвих баків, встановлення лавок та розробка дизайну меморіального парку. Організатори також підкреслюють важливість встановлення в парку дитячого майданчика. Аби з малечку наші діти могли виховуватись на прикладі Героїв та бачити, що їх жертва не була марною, пише Медіа Дрогобиччина.

Закладення парку «Героїв Небесної Сотні» відбудеться 13 квітня 2014 року о 12.00 год. В урочистому закладенні парку візьмуть участь: ВО «Майдан», небайдужі мешканці та гості міста, а також духовенство міста, та інші офіційні особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: