У Львівській облраді відбуваються слухання комунальних підприємств

         Сьогодні,  9  квітня,  у  Львівській обласній раді заслухали керівників КП ЛОР „Центр просторового розвитку” та КП БТІ у м. Львові, Червонограді та Стрию за результатами фінансово-господарської діяльності 2013 року та про механізми забезпечення діяльності підприємств на 2014 рік.

Основними завданнями в роботі підприємств БТІ на сьогодні є збереження штатного розпису підприємств. У зв’язку зі зміною нормативно-правової бази суттєво змінилися обсяги їх діяльності, тому на підприємствах відбуваються скорочення працівників. Одна з пропозицій робочої групи Львівської обласної ради –  за умови, якщо не вистачає фонду оплати праці, переводити частину працівників на неповну зайнятість, щоб зберегти, не втратити кваліфікованих працівників.

Під час слухань було проаналізовано кошториси витрат окремих підприємств і визначено ті статті, які можна оптимізувати.

КП ЛОР „Центр просторового розвитку” надає послуги з виготовлення містобудівної документації. Підприємство має заборгованість із виплати заробітної плати. Серед її причин – казначейська заборгованість перед підприємством за роботи, виконані у попередні роки. На слуханнях поставлено завдання знайти шляхи зменшення цієї заборгованості та її ліквідації. Одним із таких шляхів є  збільшення об’єму діяльності підприємства, зокрема, його участь у виконанні робіт, передбачених в обласних цільових програмах, на які депутати виділяють з обласного бюджету близько 1 млн грн. Також напрацьовано механізм ліквідації заборгованості з орендної плати.

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик відзначив: „Такі слухання дозволяють обласній раді знати глибше проблеми тих комунальних підприємств, засновником яких вона є, а керівництву комунальних підприємств бачити, що їхні проблеми є також  проблемами засновника.”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: