У Львівській облраді зібралися депутати першого демократичного скликання

                З нагоди 24-ої річниці від дня підняття Державного Прапора України над сесійною залою ради та Львівською оперою 9 квітня у Львівській обласній раді відбулися збори обласних обранців першого демократичного скликання, повідомили у ЛОР.

Депутати першого демократичного скликання поклали квіти до памятника В’ячеславові Чорноволу, вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні і тих депутатів обласної ради першого скликання, які відійшли у вічність.

Потім вони поділилися із представниками ЗМІ своїми спогадами про депутатську діяльність, обговорили політичну ситуацію в країні, а також прийняли стосовно цього питання резолюцію. Зокрема, депутат обласної ради першого скликання Ігор Мельник розповів про діяльність обласної ради першого демократичного скликання – від 9 квітня 1990 року до 1994 року.

Депутат ради першого скликання Всеволод Іськів зачитав резолюцію зборів, у якій депутати Львівської обласної ради першого демократичного скликання висловили низку вимог до Верховної Ради України та центральних і місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування. Вони вимагають позбавити іноземних агентів та диверсантів можливості підбурювати людей на антиукраїнські та антидержавні дії; мобілізувати усі сили й засоби для протидії російській агресії; прискорити процеси вступу України до ЄС та НАТО. У резолюції висловлено низку інших вимог.

Довідка. 9 квітня виповнилося 24 роки від дня, коли у Львівському театрі опери і балету імені Івана Франка (зараз Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької) відбулося перше засідання Львівської обласної ради першого демократичного скликання. Над будинком театру було піднято синьо-жовтий прапор і під час відкриття з оркестрової ями вперше прозвучала мелодія Гімну «Ще не вмерла Україна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: