У Львівській ОДА зріє "культурний" скандал

Міністрові культури України
Нищуку Євгену Миколайовичу

Голові Львівської обласної
державної адміністрації
Сех Ірині Ігорівні

Мистецькій громадськості області

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

колективу департаменту з питань культури, національностей
та релігій обласної державної адміністрації

9 квітня цього року ознаменувалося шквалом дзвінків від працівників галузі культури області з приводу опублікованого у Facebook та надісланого на електронні почти пасквіля, а саме «відкритого листа» Мідик О.М.
Колектив департаменту обурений викладеним текстом та безпідставними звинуваченнями на адресу керівника Гамкало Н.В.
Гамкало Н.В. – керівник з 14-річним досвідом роботи в органах державної влади на різних посадах, у більшості - керівних.
Освіта – вища, Львівський національний університет ім. І.Франка, географічний факультет. Є слухачем правничого факультету Інституту післядипломної освіти Львівського національного університету ім. І.Франка та аспірантом Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.
За час роботи Наталії Володимирівни на посаді керівника департаменту вдалося реалізувати багато конкретних справ, які не вирішувалися протягом тривалого часу, та запровадити цікаві проекти. Варто назвати декілька з них. Зокрема:
Вирішено питання індивідуального електропостачання у Львівському державному коледжі декоративного та ужиткового мистецтва ім.І.Труша (останні 10 років ця проблема не вирішувалася).
Відновлено меморіальну таблицю у музеї Романа Шухевича (с.Білогорща).
Запроваджено інноваційний проект «Мистецький арсенал добрих справ», у рамках якого взято мистецьку опіку над людьми з особливими потребами, які проживають у Львівському геріатричному пансіонаті (організовано тематичні мистецькі програми за участі провідних колективів та виконавців).
Підтримано ініціативу митців та проведено 2 благочинні мистецькі аукціони:
– зібрано кошти на підтримку єдиної у Львові школи названої іменем Т.Г.Шевченка – загальноосвітньої середньої школи № 44;
– зібрано кошти на встановлення меморіальної таблиці з нагоди
150-річчя створення першого українського професійного театру в Галичині, де вперше було поставлено драму Т.Шевченка «Назар Стодоля» (відкриття меморіальної дошки заплановано на 5 травня 2014 року).
У рамках Року дитячої творчості зініційовано та створено окрему юридичну установу — Самбірську школу декоративно-ужиткового мистецтва. Досягнення учнівського та викладацького колективів протягом року були визнані на міжнародному та всеукраїнському конкурсах.
Зрушено з місця роботу щодо створення Літературного музею та Музею техніки у Львові.
Даний перелік не є вичерпний і його можна продовжити.

Колектив не підтримує та засуджує дії Мідик О.М., ставить під сумнів її професійні та моральні якості.
Мідик О.М. намагається будь-якими методами отримати керівну посаду. Складається враження, що «достойнішої» кандидатури на посаду керівника немає. Це підтверджується неодноразовими зверненнями на адресу вищого керівництва щодо некомпетентності попередніх керівників та працівників управління культури.
Такі дії однієї особи дискредитують департамент в цілому та перешкоджають нормальному виконанню працівниками своїх функціональних обов’язків.
Ми, колектив департаменту, висловлюємо свою підтримку Гамкало Наталії Володимирівні, готові до відкритого спілкування.

Працівники департаменту:

Туркало М.В., Барицька О.В., Гладкий В.А., Бондира Н.Й., Медвідь М.Л., Стадницький А.М., Кошів Т.В., Іванець І.Б., Кузьо Є.В., Вірт Н.М., Гандзюк О.В, Чишій О.О., Жолтанецька Т.Ю., Кулініч І.І., Василько Є.О., Баліцька І.Й., Лотошинська І.В., Семчишин А.Р., Березінська Р.І., Колб О.Є., Шиманська І.І.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: