Жовківщина виступила проти "Свободи": обіцяють перекрити міжнародну трасу (фото)

8 квітня, о 10.00 год, близько сотні людей, серед яких - сільські, селищні, міські голови, приватні підприємці, воїни-афганці та інші мешканці Жовківщини, мітингували під будівлею Жовківської районної ради з вимогою відставки новопризначеного голови РДА Богдана Юрдиги.

Мітинг тривав близько двох годин. До учасників спочатку вийшли представники ВО "Свобода" у Жовківському районі, членом якої є Богдан Юрдига, які підтримували свого однопартійця на посаді керівника району. Так, серед них були депутати районної ради Михайло Дмитрів, Костянтин Орловський, Ігор Іванюк. Однак після того, як їм не вдалося переконати учасників мітингу у тому, що Богдан Юрдига заслуговує бути на посаді голови РДА, останні почали вимагати, аби до них вийшов сам Юрдига.

Зрештою, Богдан Юрдига вийшов до людей і запропонував їм обговорити питання, які виникли у людей до нього, у залі Жовківської районної ради. Спочатку він хотів, аби від мітингувальників була делегація для переговорів, однак люди заперечили, адже, за їхніми словами, усі вони представляють різні організації, товариства, громади, тому і є делегатами від них.

Після майже двохгодинних суперечок Богдан Юрдига відмоився написати заяву про відставку, якої вимагали голови місцевих рад, підприємці, воїни-афганці та мешканці району. Результати переговорів закінчилися нічим.

Як повідомляє прес-служба Рава-Руської міської ради,під час мирної акції протесту проти призначення на посаду голови Жовківської РДА представника ВО «Свобода» Богдана Юрдиги, участь у якій взяли сільські, селищні та міські голови, підприємці, воїни-афганці та громада Жовківського району, міський голова Рави-Руської Ірина Верещук зазначила, що, у випадку, коли до думки людей і надалі не прислухатимуться, акції протесту у майбутньому можуть мати непередбачувані наслідки.

- У Києві на Майдані ще не встигли нової бруківки покласти, а на місцях вже починається освоювання найбільш привабливих посад. І робиться це, незважаючи на гасла про люстрацію, не беручи до уваги професійні навики та досвід нових чиновників, не враховуючи думки людей щодо їхнього призначення, - прокоментувала призначення на посаду голови Жовківської РДА Богдана Юрдиги Ірина Верещук.

Мер Рави-Руської назвала безглуздим його пояснення про те, що новий голова РДА є від «Свободи» саме через найбільший відсоток голосів, набраних на місцевих виборах 2010 року до районної ради.

– Рейтинги «Свободи» зараз є яскравим підтвердженням того, яким є запит на цю політичну силу у суспільстві і на перебування її представників на керівних посадах. Як не дивно, але саме протест проти призначення керівником району «свободівця» так об’єднав громади Жовківщини, як ніщо ніколи до цього не об’єднувало: 40 із 45 голів місцевих рад, підприємців, представників громадських організацій не підтримують перебування Юрдиги на цій посаді і висунули свою кандидатуру, яку, на жаль, було проігноровано.

Ірина Верещук додала, що така позиція громади стала реакцією на те, що їхньої думки знову не питають, ігнорують і не дослухаються.

- Якщо вимога громад Жовківщини, а саме – відставка новопризначеного керівника РДА і публічне обговорення кандидатур на цю посаду – не будуть виконані, тоді вони можуть вдатися до більш радикальних. Як інструмент для цього люди можуть використати дорогу міжнародного значення «Львів-Рава-Руська».

Нагадаємо, нещодавно близько 40 голів сільських рад, підприємців, воїнів-афганців Жовківського району звернулися до голови Львівської ода "свободівки" Ірини Сех, в.о. Президента України Олександра Турчинова з проханням врахувати їхню думку щодо призначення нового голови району і висунули підприємця, равчанина Романа Демчину на цю посаду. 

Детальніше читайте у найближчому номері газети "Прикордоння".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: