Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав нові санітарні автомобілі

Впродовж березня – квітня 2014року відбувається масове постачання автомобілів екстреної медичної допомоги в регіони, закуплених МОЗ України минулого року.  Сучасні санітарні автомобілі отримала і Львівська область.

Відповідно до заявок, які надав Львівський обласний центр медицини катастроф до МОЗ України перед масштабною закупівлею, на сьогодні отримано 42 санітарні автомобілі. Одержання автомобілів екстреної медичної допомоги відбулось невеликими партіями. Перших 23 автомобілі отримано 4 квітня, решту автомобілів - 8 квітня. Із загальної кількості отриманих автомобілів-автомобілі класу «В» складають 36 одиниць. Це санітарний транспорт, який обладнаний оснащенням та обладнанням, що дозволяє здійснювати інтенсивну терапію хворих  у кареті екстреної медичної допомоги при транспортуванні у заклади охорони здоров’я. Решта  6 автомобілів - автомобілі класу «А».

У подальшому, після отримання санітарних автомобілів,  відповідальні особи Львівського центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повинні зареєструвати автомобілі та спецобладнання в органах Державтоінспекції. Планується також проведення на базі навчально-тренувального відділу закладу навчання персоналу служби екстреної медичної допомоги Львівської області правил користування сучасним медичним устаткуванням карет екстреної меддопомоги та розподілити автівки по території області для роботи.

Довідка:

у 2013 році МОЗ України закупило 1 412 автомобілі швидкої медичної допомоги різних типів (А, В і С) на загальну суму 921,4 млн. грн. Це - 143 реанімобілів типу С, 1 063 авто екстреної медичної допомоги типу В, 206 машин «швидкої» типу А2. Серед закуплених карет «швидкої» – якісні авто швидкої медичної допомоги на базі автомобілів ГАЗ 32213 та «Peugeot Boxer».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: