Навколо пам’ятника Міцкевичу запровадять експериментальну рух транспорту

На сесії ЛМР прийняли рішення «Про погодження проекту внесення змін до «Схеми організації руху транспорту і пішоходів у центральній частині м. Львова з пропозиціями по створенню пішохідних зон». Відповідний проект було розроблено ДП ДІПМ «Містопроект».

«Депутати  проголосували за зміни в схемі пішохідного та транспортного руху в пішохідній частині міста, яка була розроблена в 2001 році. Зрозуміло, що відбулись колосальні зміни за 13 років, перш за все, відремонтовані окремі  вулиці зроблено пішохідними. І щоб зараз мати юридичне підтвердження того, що середмістя є пішохідним,  ми отримали дозвіл на встановлення боллардів на вул.Беринди та на вул.Руській, які будуть фіксувати та дозволяти проїзд виключно громадському транспорту та спеціальному транспорту.

Також обговорювалось питання руху навколо пам’ятника Міцкевичу. Було запропоновано два варіанти. Перший – традиційно як зараз об’їзд з північної сторони попри колишній Будинок книги. Як експеримент  запропоновано об’їзд з південно-західної  частини пам'ятника, щоб зробити двосторонній рух постійним, починаючи від пл.Соборної виїжджаючи на пр.Свободи. Це буде зроблено в експериментальному порядку, щоб ознайомити з нею громадськість, щоб отримати думку мешканців та автомобілістів. Після цього це питання буде обговорено на комісії інженерного господарства і прийнято кінцеве рішення, який все ж таки ми робитимемо рух навколо пам’ятника А.Міцкевичу», - розповів директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів.

Впроваджувати експериментальний рух навколо пам’ятника будуть 2-3 тижні після Великодня, щоб ознайомити громадськість з  такими змінами.

Також, за його словами, щонайдовше через 10 днів запрацюють болларди.

«Болларди технічно встановлені, запрацюють вони після юридичного підґрунтя для цього. Відеокамери, які відслідковують проїзд та роботу боллардів, теж встановлено. Тобто, усі технічні питання вирішено. Ми чекаємо виключно юридичного підґрунтя цієї роботи, тобто до набуття чинності прийнятої сьогодні ухвали, а це до 10 днів.

Ми формуємо юридичне підгрунтя паркування на вул.Валовій. Досвід показує, що довжина цієї вулиці задовольняє кількість автомобілів, які паркуються. Там завжди є вільні місця, і усі, хто хоче потрапити у центральну частину міста,  можуть запаркуватись на вул.Валовій. Далі будемо розширювати паркомісця по периметру центральної частини міста.  У цій схемі є передбачені і більш довготривалі паркування. Якщо подивитися на інші вулиці, які виходять за межі центральної частини міста. Це, до прикладу, вул.К.Левицького, нижня частина вул.Зеленої, але перед тим вони мають стати односторонніми», - сказав Андрій Павлів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: