Понад півсотні студентів із АР Крим навчатимуться у Львівському національному університеті імені Івана Франка (фото)

Представники адміністрації Університету, дирекція Студентського містечка та лідери студентських організацій 9 квітня 2014 року зустрілися зі  студентами, які з огляду на політичну ситуацію в Україні змушені були припинити навчання у ВНЗ АР Крим і виявили бажання здобувати освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка, повідомили у прес-службі Університету.

Обговорення тих проблем, які турбують кримчан у процесі їхнього переведення до нашого Університету, та пошуки шляхів їх вирішення стали предметом розмови із проректором з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’яном Лозинським. «Від імені ректорату й від себе особисто висловлюю стурбованість цією ситуацією, що склалася в АР Крим, через що ви змушені були покинути свої домівки, рідних, друзів. Ми переживаємо разом із вами і віримо, що Крим таки залишиться складовою частиною України», - звернувся до студентів із Криму Мар’ян Володимирович.

Під час зустрічі зокрема йшлося про забезпечення необхідних побутових умов для комфортного проживання кримчан у студентських гуртожитках, а також про певні кроки задля їхньої ефективної інтеграції в навчальний процес: потребу скласти академічну різницю з метою зарахування їх до числа студентів, виготовлення документів (студентського квитка, нової залікової книжки, електронного читацького квитка).

Директор Студентського містечка Роман Березюк запевнив, що  адміністрація гуртожитків сприятиме у вирішенні питань, які виникатимуть у кримчан в процесі адаптації в нашому місті, та закликав студентів до діалогу.

Зазначимо, що станом на 9 квітня 2014 року 54 студенти з АР Крим виявили бажання навчатися в Університеті, з них 24 особи звернулися про допомогу з питань поселення в гуртожитках. Близько 10-15 звернень щоденно надходить на адресу приймальної комісії, де  їх  оперативно розглядають, аби у найкоротший термін допомогти молодим людям продовжити навчання у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Проректор запевнив студентів у повній підтримці та готовності ректорату Університету та громадських студентських організацій допомагати й сприяти активній співпраці і подальшій спільній координації дій. «У Львові привітні і щирі люди, чудова архітектура міста. Використовуйте час для інтелектуального збагачення. Тут ви швидко знайдете однодумців, друзів. Наші серця відкриті до вас. Ми маємо вистояти разом, маємо надіятися на краще», - адресував слова підтримки студентам із АР Крим Мар’ян Лозинський.

На завершення зустрічі голова первинної профспілкової організації  студентів Михайло Мураль розповів про основні напрями діяльності профспілкового комітету та запропонував свою допомогу в процесі налагодження тісніших зв’язків між кримчанами і львівськими студентами.

студенти2 студенти3 студенти4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: