У Львівській області газифіковано 1 352 сільських населених пунктів

На засіданні з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради, яке відбулося сьогодні, 10 квітня, депутати ознайомились та взяли до відома інформацію щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2013 рік з макроекономічним прогнозом на 2014 – 2015 роки.

Відповідну інформацію для ознайомлення депутатам надав директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Микола Довба, повідомила прес-служба ЛОР.

Згідно з поданою інформацією, торік наявний потенціал області спрямовувався на утримання досягнутих позитивних тенденцій економічного розвитку, реалізовувалися заходи щодо активізації виробництва, системно вирішувалися питання у соціальній та гуманітарній сферах.

Щодо промисловості на Львівщині, то, згідно з проведених аналізом, впродовж минулого року промисловий комплекс області забезпечив приріст темпів виробництва на 1,1%, проте, це на 2,6 процентних пункти менше від завдання Програми.

У 2013 році відбулося зростання показників у паливно-енергетичному комплексі. Так, промисловим видобутком вугілля в області займалося вісім шахт, у тому числі сім шахт ДП «Львіввугілля» та ДВАТ «Шахта «Надія». Сучасний технічний стан підприємств дав змогу їм виробити торік 958 тисяч тонн товарного вугілля або на 11,1% більше обсягів 2012 року.

Щоправда, як йдеться в довідці, у минулому році видобуток вугілля стримувався через обмеження обсягів відвантаження вугільного концентрату на Добротвірську ТЕС та не виділенням коштів Міністерство енергетики та вугільної промисловості України на суму 327,4 млн грн за програмою технічного переоснащення.

У 2013 році підприємствами газової галузі з метою покращення технічного стану газових мереж та для забезпечення надійного газопостачання спрямували на ці роботи понад 200 млн грн.

У Львівській області газифіковано природним газом 42 міста, 32 селища міського типу, 1 352 сільських населених пунктів, 652 промислових підприємств, 17 472 об’єктів комунально-побутового призначення, 770 898 житлових квартир (будинків), в яких встановлено 599 398 газових лічильників.

За обсягами видобутку нафти сирої, то Львівщина продовжує посідати шосте місце серед дев’яти регіонів України, де її видобувають. Заходи, що їх реалізовували підприємства галузі, дозволили їм у 2013 році видобути нафти в обсязі 117,6 тис. тонн або на 2% більше рівня її видобутку у 2012 році.

Разом з тим, електрогенеруючими підприємствами області у 2013 році вироблено 2 606 млн кВт год. електроенергії, що на 6,5% менше обсягів 2012 року. Обсяг виробленої електроенергії блок-станціями підприємств області у минулому році склав 25,5 млн кВт год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: