У Львівській облраді заслухали керівників комунальних закладів, установ та підприємств культури

         Cьогодні, 10 квітня, у Львівській обласній раді заслухали керівників  комунальних закладів, установ та підприємств культури – Комунального закладу Львівської обласної ради Культурно-мистецький центр „Львівський палац мистецтв”, Львівської обласної філармонії та КП ЛОР „Кінотеатр „Львів” – про результати фінансово-господарської діяльності 2013 року та про проблеми функціонування, повідомила прес-служба ЛОР.

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик відзначив: „Для нас дуже важливо, аби на слуханнях, які проходять у Львівській обласній раді, були присутні не лише ті підприємства, які мають гідні показники фінансово-господарської діяльності, робота яких має позитивний соціальний ефект, а й ті, які критично оцінюються громадою Львівщини і потребують реальної допомоги”.

На слуханнях з інформацією про діяльність Комунального закладу Львівської обласної ради Культурно-мистецький центр „Львівський палац мистецтв” виступив в.о. директора Юрій Гнатковський. Як відомо, депутати Львівської обласної ради на одній із останніх сесій ради ухвалили рішення, за яким повернули Львівському палацу мистецтв статус об'єкту культури. Ярослав Качмарик наголосив: „Львівська обласна рада розуміє, що на культурі заробляти не можна і нема як. Тому депутати залишили Львівському палацу мистецтв статус установи культури і ставлять цілу низку вимог до тих заходів, які там проводять, зокрема і комерційних”.

Під час слухань члени робочої групи загалом позитивно оцінили роботу Львівської обласної філармонії. Директор філармонії Володимир Сивохіп повідомив, що зараз тут проводять ремонт приміщень. Частину грошей на поточний ремонт буде виділено цьогоріч з обласного бюджету (900 тис. грн). Також артисти філармонії  готові виступати не лише на її сцені, а й їхати у район, виступати на районних чи сільських сценах. Володимир Сивохіп розповів, що за минулий рік філармонію відвідало 100 тис людей різного віку. Це хороший показник, зважаючи  на нинішній непростий час.

Однак є й такі комунальні підприємства, проблеми яких треба вирішувати разом. Зокрема, йдеться про кінотеатр „Львів”, який має велику історію. Був час, коли охочих піти у цей кінотеатр було набагато більше, ніж він міг вмістити (зал кінотеатру розрахований на близько 600 глядачів). Зараз ситуація на підприємстві критична. Тому робоча група прийняла рішення ініціювати громадське обговорення стосовно збереження кінотеатру  та забезпечення його повноцінного функціонування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: