УКУ відкриває програму інноваційного підходу до державного управління

У четвер, 10 квітня, у Львівській міській раді відбудеться урочисте відкриття програми Українського католицького університету «Ефективне управління» («Good Governance»). Програма передбачена для менеджерів національного та регіональних органів управління.

Відкриття програми відбудеться за участю міського голови Львова Андрія Садового, першого проректора Українського католицького університету Тараса Добка, декана Львівської бізнес-школи УКУ Софії Опацької, керівника Інституту лідерства та управління УКУ Наталі Бордун, директора Міжнародного інституту етики і проблем сучасності Володимира Турчиновського. Участь в урочистостях візьмуть учасники першого набору навчальної програми інноваційного підходу до державного управління.

Довідка

Учасниками першого набору програми «Ефективне управління» стали 45 людей з різних регіонів України, які представляють різні сфери та громадські організації. Критерії, за якими організатори відбирали учасників програм: активна громадська діяльність, лідерські якості, готовність та наміри працювати в державних структурах, які підкріплені життєвим або професійним досвідом, а також володіння англійською мовою.

Для участі у програмі свої заявки надіслали 147 людей. Це представники Дніпропетровської, Київської, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Харківської, Закарпатської, Житомирської, Тернопільської, Миколаївської, Сумської, Чернівецької, Вінницької, Черкаської областей та м. Києва. Вони представляють різні сфери діяльності та громадські організації.

Програма «Ефективне управління» складатиметься з трьох модулів. Мета − підготувати нову хвилю управлінців для державних структур, які матимуть інновативне мислення, розумітимуть, як впроваджувати зміни в сучасних кризових умовах у державних органах, і практикуватимуть етичні принципи та цінності на користь спільноти. Однією з цілей програми є формування спільноти випускників, які стануть частиною єдиної спільноти, а також отримають підтримку середовищ у своїй подальшій діяльності.

Вартість навчання на програмі становить 10 тис. гривень. Учасникам першого набору організатори, за підтримки бізнес-спільноти, надають стипендії, які частково покривають витрати на навчання.

На першому модулі програми викладатимуть: Алла Георгіаді, консультант у сфері організаційного розвитку (університет св. Томаса, США), Андрій Гринчук, адвокат, керуючий партнер юридичної фірми «Гринчук, Мазур та Партнери», Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції,  Девід Торбурнг, виконавчий директор та професор Fels School of Government Пенсильванського університету (США), Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ, Тарас Дзюбанський, радник міського голови Львова з релігійно-екуменічних питань, Валентина Теличенко, юрист, Адріан Сливоцький, партнер Oliver Wyman (США), один з найвизначніших фахівців сучасного менеджментуМирослав Маринович, проректор УКУ.

Серед тем, які вивчатимуть учасники програми: «Люстрація», «Адвокасі і лобіювання», «Інституційна організація державної влади», «Спільне управління», «Локальні та регіональні фінанси». Decision making Topics: «Лідерство і влада», «Управління змінами», «Переговори», «Навчання для дорослих» («Adult Learning»), «Релігія і суспільне життя».

Організатори програми «Good Governance: Program for an innovative approach to governance»: Український католицький університетЛьвівська бізнес-школаІнститут лідерства та управлінняМіжнародний інститут етики та проблем сучасності Українського католицького університету.

Контактна особа: Вероніка Саврук: [email protected], тел. +38 098 350 35 56.

Про програму інноваційного підходу до державного управління

Павло Шеремета, міністр економічного розвитку і торгівлі України

Нова навчальна програма критично необхідна для керівників як національних, так і регіональних органів управління. У часи, коли наша країна потребує радикального оновлення та швидкого впровадження нових підходів на усіх рівнях влади, важливо, щоб з'явилась критична маса порядних професіоналів-патріотів, які знайдуть інноваційні рішення для існуючих проблем.

 

Отець д-р Богдан Прах, ректор Українського католицького університету

Для того, щоб в Україні настали якісні зміни, важливо, щоб з’явилися нові обличчя. Нові менеджери, які працюватимуть в державних установах, повинні володіти відповідними знаннями, компетенціями. Програма «Ефективне управління», яку розпочинає УКУ, стане тією платформою, де управлінці зможуть здобути необхідні знання та інструменти для втілення ефективних реформ в Україні. Вона стане основою для формування спільноти випускників відповідного рівня та відповідних ціннісних орієнтирів. Недарма гаслом нової програми УКУ є  − професіоналізм, патріотизм, порядність.

 

Олег Денис, віце-президент компанії SoftServe, один з ініціаторів створення фонду підтримки програми «Ефективне управління»

Після подій Майдану громадськість в очікуванні процесів люстрації і перезавантаження влади. Ми, представники бізнесу, готові розпочати вже сьогодні. Наша мета як підприємців − дати правильний старт і показати приклад іншим: що бізнес готовий підтримати тих людей, які хочуть змінювати країну.  Сьогодні є велика потреба у нових людях і керівниках. Однак, самостійно вони не зможуть нічого зробити. Тому потрібні не просто нові кадри, а ціла команда, яку треба впроваджувати в управління нового уряду.

 

Софія Опацька, керівник Львівської бізнес-школи УКУ

На основі програми «Ефективне управління» ми хочемо сформувати сильні команди в органах державного управління. Команди, які здатні розробляти та впроваджувати програми змін. Таке завдання є свого роду викликом і для українського уряду, і для суспільства загалом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: