На сцені Львівської філармонії прозвучать Шевченкові слова у супроводі народних інструментів

12 квітня у Львівській обласній філармонії у рамках відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка відбудеться концерт «Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю!».Мистецький захід підготовлений творчими колективами провідних музичних навчальних закладів Львівщини, а саме Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича та Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка. Про це поінформували у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Концерт є продовженням прем’єрних концертних програм, які реалізуються концертними установами Львівщини. Родзинкою зазначеного концерту буде виконання творів шевченківської тематики широким спектром народних інструментів. Це, наприклад, такі рідкісні інструменти, як домра, баян і навіть балалайка.

Зазначимо, у концерті братимуть участь капели бандуристів та оркестри народних інструментів зазначених навчальних закладів. Солісти концертної програми − народна артистка України Людмила Посікіра та лауреати міжнародних конкурсів Анастасія Арбузова і Богдан Косопуд.

Початок концерту о 18.00 год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: