У Львівській ОДА "культурний" скандал продовжується

Міністрові культури України
Нищуку Є.М.

Голові Львівської обласної державної адміністрації
Сех І.І.

Головний спеціаліст відділу культурно-просвітницької роботи і навчальних закладів департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Мідик О.М.
Адреса:м. Львів, вул. Винниченка, 14.

Департамент з питань культури, національностей та релігій ОДА, 79008
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Мене дивує те, що надалі такою вагомою на Львівщині галуззю, як культура, керує особа (Гамкало Н.В.), яка не відповідає кваліфікаційним вимогам Директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Я працюю в галузі культури з 2003 року і можу ствердно сказати, що в нас організація роботи департаменту за керівництва Гамкало Н.В. значно погіршилася.

Відсутній комплексний план роботи департаменту на рік. Робота проводиться стихійно і не фахово. У плані роботи директора департаменту відсутнє Підсумкове проведення розширеного засідання колегії за 2013 рік,яке проводилось щорічно незалежно від кадрових змін з часу існування управління культури.

Приймаються на посади люди, які без фахової освіти, тим більше працюють на одній посаді, а числяться за іншою, посадові інструкції не відповідають дійсності. У нас вже майже рік йдуть «торги» на посаду начальника відділу. Колектив розпорошений, не згуртований, а заляканий, бояться висловити відкрито свою думку. Велика плинність кадрів за 2013-2014 рр.

У 2013 році порушуючи усі конституційні права працівників Гамкало Н.В заставила, окрім мене, перейти на обслуговування Всеукраїнського банку розвитку (банку молодшого Януковича), аж тоді, коли почали пропадати гроші у працівників повернулись назад на обслуговування Приватбанку.

29.01.2913 року я подала заяву на імя Директора департаменту на зарахування мене до кадрового резерву департаменту на посаду заст. нач. управління.-нач. відділу культурно-просвітницької роботи та навчальних закладів управління культури ( вх.. 116-к /29.01.2013) з боку Гамкало Н.В. повна ігнорація.

Освіта Гамкало Н.В. вища, Львівський національний університет ім. І.Франка, 1998р., географічний факультет, спеціальність «географія», кваліфікація географ, викладач. Виникає питання, а де фахова освіта у галузі культури? Тобто директор департаменту це посада політична?

Відповідно до розпорядження голови Львівської ОДА від 11 січня 2013 року №5/0/5-13 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 29 жовтня 2012 року» п.1.3. створено Департамент з питань культури, охорони культурних цінностей обласної державної адміністрації» (копія додається)

15 січня 2013 року № 37/0/8-13 підписано розпорядження голови ОДА М.Д. Костюком «Про призначення Гамкало Н.В. на посаду директора департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини, культурних цінностей, національностей та релігій обласної державної адміністрації».

Отже, із самого початку призначення директора департаменту Гамкало Н.В. відбулося на посаду неіснуючого департаменту, оскільки відділ національностей та релігій ОДА не був у складі Департаменту з питань культури станом на 15 січня 2013 року.

Далі, беремо до уваги декларацію про доходи за 2012 рік опубліковану на сайті і є у вільному доступі. На першій сторінці, Гамкало Н.В. має двох синів записаними за прізвищем Качмар, проте чоловік не значиться, а виходить, що мати-одиночка. Хоч усім відомо, що Качмар Ярослав Орестович відомий бізнесмен – директор ТзОВ Медичної фірми „Аква-Віта” , фактично батько синів Гамкало Н.В.
Наступне, 2-а сторінка декларації – інші доходи – 3141,00 що це?,4-сторінка декларації земельна ділянка – 2200 м.кв, квартири – 57 кв м. тобто виходить що на утримання майна витрачаються кошти, проте на ст..9-й декларації Гамкало Н.В. нічого не витратила. Хто тоді займається видатками на утримання майна, якщо ані декларант, ані члени сімї декларанта цього не роблять? На сторінці 8-й записано автомобіль (Toyota land cruiser Prado 2006 року випуску) . На які гроші тоді придбаний автомобіль, якщо Гамкало Н.В. у 2006 році працювала згідно автобіографічної довідки ( додається) Провідним спеціалістом відділу мистецтв і туризму управління культури і туризму ЛОДА.

Моя робота на посаді головного спеціаліста відділу полягає у координації діяльності початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області загальною кількістю 74 одиниці і 5- ти ВНЗ рівнів акредитації, зокрема Львівське ДМУ ім. С. Людкевича, Дрогобицьке ДМУ ім.В. Барвінського, Львівський державний коледж декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша, Львівське училище культури і мистецтв, Самбірське училище культури.

Я автор збірок пісень «Божий світ», «Вечірній дощ», CD-альбому «Мої мрії»; упорядник книги “Могутність христової віри” спогадів священика о.Антонія Масюка. Автор ідеї та співавтор сценарію документально-публіцистичного фільму «Непохитний у вірі Божий чоловік» (DVD, Львів,2012 р. 2 час. 110 хв)

Магістр державного управління, здобувач/ аспірант кафедри “Європейської інтеграції і права” ЛРІДЦУ при Президентові України. Моя наукова робота «Удосконалення державної підтримки обдарованої молоді в Україні».

Питання, а який особистий внесок зробила Гамкало Н.В. у культуру Львівщини? Де її належна самооцінка? Будь-хто за державні кошти може проводити заходи і виставляти за власні здобутки підписуючись – організатор, або співорганізатор.

За майже два роки керівництва Гамкало Н.В. не була на жодній нараді директорів мистецьких навальних закладів, оскільки вважала, що це нижче її рівня. Та що там говорити за директорів мистецьких установ, якщо з начальниками структурних підрозділів галузі культури вона мало знайома.

«Небесна сотня» своє життя віддала не за «політичних перевертнів», а за правду і справедливість, за зміну влади, за кращу долю України. Мене обурює те, як може до сих пір керувати культурою, людина, яка ще у грудні 2013 року запевняла , що «її діти бавилися з внуками Януковича» і «влада переможе майдан», тому Гамкало Н.В, ані жодного дня, морального права немає надалі очолювати департамент культури.

Департамент галузі культури має очолювати особа порядна, чесна, фахова, професіонал, з європейським мисленням, яка б конкретно вирішувала проблемні питання галузі, користувалась повагою серед мистецької еліти, а не людина кар’єри та інтриг. Прошу у найкоротші терміни сприяти у призначенні нового достойного керівника галузі культури Львівщини .

09.04.2014р З повагою, Оксана Мідик

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: