У Львові відкрили соціальний мультиспортивний зал (фото)

У четвер, 10 квітня, на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (вул. Вахнянина 29) відбулось відкриття cоціального мультиспортивного залу. Зал, створений громадою для громади – він збудований силами активістів та небайдужих львів’ян на доброчинні пожертви львівських підприємств та мешканців міста. Головна мета діяльності залу  дати дітям і молоді можливість замінити комп’ютерні ігри і вулицю на цікаві спортивні заняття. 

На відкритті були задіяні усі  330м2 залу – всі бажаючі могли спробувати себе у лазанні на скеледромі та повправлятись у ходінні по натягнутій стропі - слеклайну, на татамі відбувались поєдинки з боротьби, батут і поролонову яму окупували найменші відвідувачі, у вільній зоні відбувались показові виступи з брейкдансу, на спеціальних конструкціях демонстрували свої вміння у мистецтві паркуру українські і французькі трейсери. Таке наповнення однієї площі наразі єдине в Україні. Крім своєї різноманітності, зал має ще одну незвичайну рису – соціальну. Вартість занять у більшості секцій становить 50 гривень на місяць. Немає і обмежень по віку чи підготовці - кожен бажаючий може прийти і займатись під опікою тренера, самостійно чи очолити тренувальний процес для своїх друзів. Регулярні заняття у залі розпочнуться уже наступного тижня.

А окрім занять, тренувань та змагань, тут відбуватимуться також лекції, семінари та кінопокази. Перший кінолекторій відбувся у рамках відкриття – Богдан Новосядлий, директор Астрономічної обсерваторії ЛНУ ім. І. Франка та Володимир Манько, заступник головного редактора журналу «Вселенная, пространство, время», розповідали про астрономію та космос.

«Після підготовки озера для тренувань з водного туризму, літнього майданчика для  паркуру та будівництва відкритого скеледрому, ми відчули, що нам дуже бракує місця для занять у холодну пору року – розповідає Тарас Білошицький, президент ЛМГО «Туристсько-спортивний Клуб «Манівці», ідейний натхненник та керівник проекту побудови залу. – Певний час проводили заняття у залі тхеквондо, але з часом стало дуже тісно – бувало, що одночасно з двома групами господарів залу займались група з дзюдо і гірського туризму, а на свою чергу уже чекали слеклайнери. Тоді і спала на думку ідея створити власний тренувальний майданчик. А оскільки вільного приміщення на Погулянці не було, дійшли до висновку, що це чудова нагода створити його, враховуючи потреби усіх секцій. Задум був дуже амбітний – у нас не було коштів на масштабне будівництво і будівельного досвіду (окрім створення скеледрому). Було лише величезне бажання мати де тренуватись самим та вчити інших. Виявилось, що мрія – хороший фундамент для втілення навіть найсміливіших планів. Першими, хто підтримав задум, було керівництво Центру творчості, яке погодилось на створення такого майданчика на своїй території. Знайшлися і небайдужі компанії та приватні особи – які своїми пожертвами підтримували процес будівництва. Львівські підприємства надавали знижки на свої послуги та матеріали. Хтось ділився досвідом у будівельній сфері чи жертвував часом та фізично докладався до створення залу (без перебільшення – сотні годин вечорами та у вихідні) – таким чином більшість робіт у залі проведено на волонтерських засадах. Майже вісім місяців роботи, майже 330 000 гривень доброчинних внесків вкладених у будівельні матеріали – і це ще не фініш, зал потребуватиме ще багато роботи і коштів. Але уже зараз у ньому відбуватимуться тренування у комфортних умовах. В процесі реалізації ідеї до нас приєднались групи брейкдансу та акробатики. Сподіваюсь, на цьому список не завершиться і тренувальний розклад (уже зараз дуже різноманітний) поповнюватиметься новими заняттями та віковими групами»

Автори фотографій: Євгенія Юзва та Леся Семіон-Сорока

мультиспортивний-зал2 мультиспортивний-зал3 мультиспортивний-зал4 мультиспортивний-зал5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: